Annemarieke Graveland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 augustus 2021 door Annemarieke Graveland

Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: Hersteld Hervormd Staphorst

Deze zondag beluisterde ik de ochtenddienst van de Hersteld Hervormde Gemeente in Staphorst. Met ruim 4700 leden is het de grootste bevindelijk-gereformeerde gemeente van Nederland. In de Dorpskerk in Staphorst is plaats voor 2500 kerkgangers. Ik moet bekennen dat ik deze zondag licht tegen de dienst opzag, want ik was bang dat de preek me te zwaar en te ingewikkeld zou worden en dat ik het te langdradig zou vinden. Maar dat viel mee. Ik vond hem mooier, begrijpelijker en minder taai dan ik vooraf gedacht had, en ik voelde me op een bepaalde manier verbonden met Asaf, over wie de preek ging.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Kerkdiensten door de ogen van een buitenstaander
- Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: GerGem Uddel
- Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: Oud Gereformeerde Gemeente Leersum
- Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: GGiN Rhenen
- Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: Mozaiek0318
- Kerkdiensten door het oog van een buitenstaander: Bethelkerk Drachten
Meer over Kerkdiensten door de ogen van een buitenstaander »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Annemarieke, ik lees trouw je columns en vind dat je de diensten en met name de preek zo prachtig weergeeft. Je voelde je een beetje Asaf. Hoe klein is de stap om ook Asaf te worden en te mogen ervaren dat God je bij de hand grijpt. Dat gun ik je zo want je bent zo'n mooi mens.
H
Dag Annemarieke, Wat een mooi verslag! De Heere Jezus zegt: Zoek en je zult vinden, bid en je zult ontvangen. Hij is de Weg, de Waarheid en het Leven. We hopen en bidden dat je Hem mag vinden en leren kennen. In Zijn Woord staat, dat als we geloven dat Hij bestaat, Hij een beloner is van wie Hem ernstig zoeken. Hebreeën 11:6

Kenna Schipper

Wat mooi en openhartig beschreven Annemarieke! Heel mooi dat je zo eerlijk zoekt en je niet laat weerhouden door vooroordelen over "zware" kerken. Het gaat om de Here God zelf, en Hij is niet in een door mensen gemaakt hokje te plaatsen. Ik geloof ook dat God jou op het oog heeft, en vind jouw open houding heel mooi. Ik word er blij van.
Toon meer reacties (3)