Dr. Willem Maarten Dekker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

18 augustus 2021 door Patrick Simons

Dr. Willem Maarten Dekker: “Veel christenen draven door in hun zoektocht naar genot”

Gelukkig zijn, wie wil dat niet? Maar is er een verschil tussen geluk voor christenen en niet-christenen? Kunnen we als christen eigenlijk wel gelukkig zijn in een wereld waarin steeds minder aandacht is voor onze Schepper? Het zijn vragen waar dr. Willem Maarten Dekker zich over boog voor het schrijven van het boek ’Domweg gelukkig’. CIP.nl sprak met hem over dit onderwerp: ”Ik denk dat we het als christenen een beetje verleerd zijn om gelukkig te zijn.”

”Als jonge mensen zien studenten dat iedereen om hen heen bezig is met het opbouwen van een carrière en het streven naar persoonlijk geluk. Maar hoe moet je daar als christen mee omgaan?" Toen Dekker over deze thema's aan studenten een lezing gaf, kreeg hij de vraag om er een boek over te schrijven. Vervolgens besteedde hij veel tijd aan het bestuderen van het onderwerp en werd er zelf ook door gegrepen: ”Het is eigenlijk heel leuk als een onderwerp niet uit jezelf komt, maar dat het je toch grijpt. Ik ben gaan onderzoeken wat mensen als Augustinus, Schopenhauer en Aristoteles over geluk schreven. Maar ik heb ook gekeken naar hedendaagse auteurs zoals Dirk de Wachter.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier voor meer informatie over 'Domweg gelukkig'

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Als christen zijn wij de rijksten en de gelukkigsten! Geen vraag, wel een feit!
J
Boeiend artikel. Ds Maarten Dekker heeft hier wel een punt. Het zogenaamd virus van het hedonisme ook door Christenen niet helemaal vreemd. Ik ben benieuw welke BIJBELSE tips onze gewaardeerde predikant geeft. SHALOM
T
Geluk komt voort uit bevrijding.Het is Jezus die ons bevrijdt van de zonden.Het is Zijn genade die ons brengt tot geluk. Leven vanuit Zijn genade is het gelukige leven, Zijn genade draagt ons leven door alle leed heen in dit aardse bestaan. De gelukzaligheid is het geluk als wij zalig zijn, dus het hemelse geluk waar wij deel uitmaken van het licht waar geen duisternis is, zoals Johannes omschrijft.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)