Fred de Vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

16 augustus 2021 door Fred de Vries

Er was geen God, behalve Messi (en nu is het voorbij)

Ruim twintig jaar speelde Lionel Messi in het shirt van FC Barcelona. Volgens velen de beste voetballer die de mensheid ooit heeft voortgebracht. Niemand wilde hem weghebben, hijzelf eigenlijk uiteindelijk ook niet. Maar hij moest en vertrok transfervrij naar Paris Saint Germain, omdat deze club héél erg veel geld heeft.

De reden? Het heeft iets te maken met ‘financial fair play.’ Het is me verschillende keren uitgelegd en denk het nu te begrijpen. Cru samengevat: Om Messi te kunnen betalen moesten er spelers weg, die spelers gaan niet weg en hij mag niet gratis voor deze club spelen, want dat is een vorm van fraude. Dus moest hij weg en buiten het stadion stonden supporters, volwassen mannen als u en ik (tenzij u een vrouw bent, natuurlijk) te huilen als kleine kinderen in een speeltuin bij verlies van een lolly.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Fred de Vries
- Ben ik een racist?
- Tweedeling in de samenleving: waarom komen brave christenen niet in opstand?
- Met een Bijbels voedingspatroon verklein je de kans op ziekten als corona
- Ik schaam mij meer dan diep voor mijn land
- Selectieve verontwaardiging over abject gedrag Urker jongeren
Meer over Fred de Vries »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Zonder zijn naam zou hij het nooit zover tegen de bal geschopt hebben. Wij mensen, willen immers allemaal graag een Messias. Deze kwam echter toch een paar letters tekort.
K
Ik heb het bericht van “Messi” ook voorbij zien komen en het deed mij (gelukkig) eigenlijk heel weinig.

Ik weet dat de zg “godenzonen” als nieuwe slaven, voor ongehoord hoge bedragen, “ verhandeld” worden.

Soms schaam ik mij echter ook over het hebben van veel materiële zaken als ik de krant alleen maar opensla.

Rijkdom is strikt niet fout en ook iemand prijzen om zijn of haar talenten is dat niet. Maar hem of haar de plaats geven die alleen God toekomt is dwaasheid. De leegheid blijft dan. Alleen Hij kan je vervullen, hoe arm of rijk ook…
A
Voetbal is vooral een duivelse aangelegenheid. Een duistere macht van ongekende omvang. Veel voetbalverslaafde mensen zijn de weg kwijt en zijn vooral God kwijtgeraakt. Stadions zitten vol op zondag en kerken lopen leeg. Ook veel geloofsgenoten hebben veel geld over voor (seizoens)kaarten en aanbidden spelers en clubs. Onbegrijpelijk. Wereldwijd bij de FIFA draait het bij de voetbalmaffia om het grote geld, macht en corruptie. De ellende in Quatar is veelzeggend, maar de voetbalrellen in Nederland met agressie, geweld en anti-semitische leuzen