Ds. A. Kort
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 juli 2021 door Redactie

Ds. Kort: "Ik heb helemaal geen broer"

Een opvallende wending in de zaak die Leon Houtzager wil aanspannen tegen ds. Kort. Tijdens de raadkamerzitting van afgelopen woensdag citeerde Gerard Spong, de advocaat van Houtzager, uit een brief die de advocaat van de broer van ds. Kort zou hebben ontvangen. Er is alleen één probleem: Ds. A. Kort heeft helemaal geen broer, zo laat hij desgevraagd aan CIP.nl weten. Spong reageert door te stellen dat hij wel degelijk een brief heeft ontvangen van iemand die zich voordoet als de broer van Kort. 

Houtzager deed vorig jaar september aangifte tegen de predikant van de oud gereformeerde gemeente in Nederland in Krimpen aan den IJssel wegens groepsbelediging, aanzetten tot haat en discriminatie. Het OM besloot toen echter om niet over te gaan tot vervolging vanwege de vrijheid van godsdienst en vrijheid van meningsuiting. Houtzager liet het daar niet bij zitten en maakte eerder deze week bekend topadvocaat Gerard Spong in de arm te nemen om alsnog vervolging van de predikant van de Mieraskerk af te dwingen. Dat wilde men doen door een zogenoemde artikel 12-procedure.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Aangifte ds. Kort
- Vervolging ds. Kort stap dichterbij, tweede aangifte tegen predikant Mieraskerk
- 'Broer' ds. Kort schreef brief aan advocaat Gerard Spong: "Antichristelijke kruistocht"
- Dominee Kort niet bang voor rechtszaak: "Zij hebben een topadvocaat, wij een hemelse"
- Homo-activist zet met advocaat Gerard Spong juridische strijd tegen ds. Kort voort
- Dominee A. Kort en zijn vrouw ontvangen doodsbedreigingen en seksspeeltjes
Meer over Aangifte ds. Kort »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Beste heer de Korte,U bent een groot man in mijn ogen en die van God weet ik zeker. Ik ben gedupeerde van toeslagen. Ik heb altijd volgehouden dat het goed kwam en dat niet de Aardse rechter mij veroordeeld maar dat de hemelse vader mij beoordeeld. Ik heb geloof gehad dat het goed kwam mijn inmiddels ex partner ook christen is wanhopig geworden en we zijn gescheiden. Ik ben berecht door de aardse rechter maar de hoogste rechter heeft ingegrepen. Zelfs het kabinet is gevallen. Wees rustig en blijf bidden God persoonlijk komt te hulp.
N
Volgens mij hebben Houtzager en Spong toch echt een probleem. Je kan toch nooit een brief van een niet bestaande broer opvoeren als juridisch bewijs. Ds Kort komt hier m.i. ook sterker in te staan. Je weet uiteraard of je nu een broer hebt of hebt gehad.

Deze aangespannen rechtzaak stinkt voor mij van hier tot Tokio. Met als doel Barbertje moet hangen.Zowel Houtzager als Spong zijn voor mij flink door de mand gevallen.C
Ik krijg steeds meer bewondering voor Ds. Kort
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (11)