Efraim Hart
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 juli 2021 door Efraïm Hart

Religieuze instellingen kunnen rol spelen in opkrikken vaccinatiegraad migranten

Na ruim een jaar aan persconferenties, beperkende maatregelen tegen verspreiding van COVID-19, acties vanuit de zorg en politiek, vaccinatiefoto’s en hashtags op twitter, lijken wantrouwen in het vaccin én in de overheid, vage YouTube filmpjes, langer bestaande gezondheidsverschillen en betrouwbaar ogende desinformatie onder migrantengroepen aan de winnende hand.

Dit allemaal terwijl de besmettingen met de delta variant sneller toenemen en vaccineren nog belangrijker is. De vaccinatiegraad onder migrantengroepen is zorgwekkend laag, blijkt uit onderzoek. Kunnen wij concluderen dat de uitkomst niet komt als een verrassing? Al vaker is in artikelen verschenen, dat COVID-19 de gezondheidsverschillen in de samenleving alleen zichtbaarder heeft gemaakt. Mensen met een lagere sociaaleconomische status sterven in Nederland 6 jaar eerder. Dat zijn vaker migranten. Alle persconferenties hebben niet geleid tot een hoge vaccinatiegraad, ook onder bevolkingsgroepen zonder taalbarrières.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Efraim Hart
Meer over Efraim Hart »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Quote - vage YouTube filmpjes, langer bestaande gezondheidsverschillen en betrouwbaar ogende desinformatie onder migrantengroepen aan de winnende hand.

Van dit soort ‘woke’ politiek ‘correct’ christelijk leiderschap moeten wij het hebben !? Ik schaam mij kapot, het corona beleid is een conditionerings proces waarbij het zelfsstandige bewustzijn wordt verdrongen door een van voven af gefabriceerde controlerende collectieve norm.

W
Correctie: voven = boven
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (8)