Robert Plomp en Wolter rose
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

27 juli 2021 door Robert Plomp

Tempelprostitutie een zwart gat voor mij? Ongepaste karikatuur

Op 16 juli schreef dr. Wolter Rose een kritisch stuk over de onderbouwing van mijn theologische opvatting dat homo's en hetero's elkaar in de kerk volledig moeten aanvaarden. Vooral mijn uitleg dat een aantal bijbelteksten over tempelprostitutie gaan is volgens Rose historisch onbetrouwbaar. Ook legt hij een aantal uitspraken die ik deed op blogs en social media onder een vergrootglas. Hoewel het even slikken is als je werk zo gedetailleerd wordt bekritiseerd, ben ik vooral blij dat Rose de tijd heeft genomen om inhoudelijk te kijken naar een deel van mijn overwegingen. Wie mij volgt weet dat ik het ontbreken van inhoudelijke argumenten rondom kerk en homoseksualiteit erg mis. Meestal komt de discussie niet verder dan het onderuithalen van de motieven of bijbelgetrouwheid van de opponent. Daarom ben ik Wolter Rose allereerst dankbaar voor zijn stuk. Op deze manier hoort het gesprek gevoerd te worden, zo komen we verder met het begrijpen van Gods wil rondom onze relaties.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Een weg voor de chr. kerk om te gaan?

We lezen niet in de Bijbel, dat God de weg opent voor, laat staan wijst naar een homorelatie. Vanwege het ontbreken van zo’n positief woord krijgen veel christenhomo’s er geen vrede mee, anderen wel.

Kunnen we ELKAAR hierin vinden, dat we GEEN homorelaties zullen (in)zegenen en daarmee goedkeuren, maar tegelijk dat we iemands homofiele levenswijze NIET op zichzelf zullen beoordelen, maar altijd in relatie tot het geheel aan gedragingen, die de Heer ONS ALLEN voorhoudt?

K
Zegenen is niet goedkeuren. Zegenen is toewensen. Al is het wel weer zo dat in de kerk het burgerlijk huwelijk wordt bevestigd door inzegenen. Ook wordt er nog wel weer onderscheidt gemaakt tussen inzegenen, wat goedkeuren zou betekenen en zegenen, wat Gods nabijheid toewensen inhoudt. Een goede column over dit onderwerp: https://www.vrijzinnig.nl/actueel/column/item/column-zegenen-of-inzegenen.html
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (3)