Sieta en Ben Dekker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

10 november 2021 door Nienke Alblas

Sieta leeft elke dag in pijn: "God is nog niet klaar met mij"

Je zou het niet zeggen, maar de vrolijke en enthousiaste Sieta Dekker Wielenga leeft in constante pijn. Door het Ehlers-Danlos syndroom (EDS) en Sarcoïdose is ze afhankelijk van een rolstoel. Ondanks haar beperking, leeft ze vol enthousiasme voor God en maakt ze graag tijd vrij om van Gods wonderdaden in haar leven te getuigen. "Ik had er al lang niet meer kunnen zijn, maar God is nog niet klaar met mij", aldus Sieta.

"Mijn dagelijks leven is aardig beperkt geworden. Ik ben veel thuis. Vroeger hebben ik samen met mijn man Ben Dekker een kerk geleid als voorgangersechtpaar. Later is hij evangelist geworden. Hij reisde rond om zijn getuigenis te delen in verschillende landen. Ik blijf tegenwoordig vooral thuis, omdat het voor mij heel veel kost om te reizen. Elke dag maak ik bewuste keuzes in wat ik wel en niet doe. Dit moet ik heel gedoseerd doen. Doordeweeks heb ik veel contact met mensen uit de kerk of mensen die graag een praatje maken. Je kan elkaar vaak helpen door de ervaringen die je opdoet in je leven. Ik geloof dat God mij kan gebruiken om anderen te helpen door mijn ziekte heen", getuigt Sieta.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Ziekte en lijden
- Bert Wiersema is ernstig ziek: "Ik word in hetzelfde rijtje als mijn dochter begraven"
- Rosan verloor op bizarre wijze twee zussen en vecht nu tegen chronische lyme: "Ik heb het uitgeschreeuwd naar God: Waar bent U?"
- Corlien vocht dagenlang keihard tegen de dood: “Ik voelde me door God verlaten”
- Vijf inspirerende uitspraken van de zieke ds. Arie van der Veer
- De drugsverslaafde Sieta riep het uit tot God: "Ik zag geen uitweg meer"
Meer over Ziekte en lijden »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
"We snappen het niet altijd, maar als God zegt dat Hij goed is, dan ís Hij dat ook. Hij liegt niet."Fantastisch! Alle zegen toegewenst!