Eppo Bruins
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

26 juli 2021 door Eppo Bruins

Luchtvaart of boeren? Een inkijkje in lelijke politiek

Er wordt veel gepraat over nieuw politiek leiderschap en een open bestuurscultuur. Wat misschien wel het meest in het oog springt als we kijken naar hoe de overheid anno nu functioneert, dan is dat wel het ‘groepsdenken’. Groepsdenken heeft bij de toeslagenaffaire desastreuze gevolgen gehad. De overheid ging ervan uit dat je waarschijnlijk een fraudeur was als je je kinderen ondergebracht had bij een bepaalde kinderopvangorganisatie. Zo kwamen gezinnen in de knel. Rondom het openen van Lelystad Airport blijkt dezelfde manier van groepsdenken te zijn gehanteerd, zo constateert Eppo Bruins op grond van niet eerder geopenbaarde documenten.

Iedereen heeft recht op een eerlijke, persoonlijke behandeling door de overheid, waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke omstandigheden van jouw zaak. Zodra je een hele groep op één bepaalde manier gaat behandelen ontstaat onrecht. We zijn namelijk niet allemaal gelijk, maar juist allemaal verschillend. Het is een liberale leugen dat we allemaal gelijk zijn. Zeker, de overheid moet gelijke gevallen gelijk behandelen, maar haast nooit zijn twee gevallen precies gelijk. Daarom moet er in wetgeving altijd een ontsnappingsluik zitten, zodat een ambtenaar of een wethouder de hand over het hart kan strijken als het volgen van het recht in werkelijkheid leidt tot onrecht. Juist daarin zit het verschil tussen recht en gerechtigheid.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Eppo Bruins
- Controlemaatschappij? Coronachaos bewijst ongelijk van complotdenkers
- De coronacrisis legt het échte probleem in de zorg bloot
- Nederlanders gingen via Radio 1 los op 'prehistorische' christenen
- Verzuipen in de drukte: het grote verstoppertje spelen is weer begonnen
- Kunstmatige intelligentie: actie is nu nodig!
Meer over Eppo Bruins »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

DE overheid had 10 jaar geleden 4 kerncentrales moet bouwen. Linkse partijen hebben zich altijd tegen verzet. Nu worden de bossen in canada gekapt, met zware diesel schepen naar rottendam vervoert ( 4 schepen vervuilen netzoveel alsons hele autopark per jaar) en worden opgestookt in biomassa centrale"s Het klinkt milieu vriendelijk maar vervuilen in werkelijkheid 20% meer dan kolencentrales Tot slot, de miljoenen tonnen stikstof zijn vrijgesteld omdat de vervuiling wordt toegerekend aan het land van herkomst . Dus op papier zijn wij "schoon"
J
Hoi Tim, ik denk dat de cijfers, die jij hier gebruikt wel erg ver van de werkelijk staan. Daarbij is het ook nog zo dat, wanneer een WVS

(werktuigelijk voortbewogen schip) maatregelen dient te nemen wanneer het in een zogeheten CEPA gebied komt, waarbij het wisselen van brandstof moet worden uitgevoerd( zware olie naar diesel olie) Deze CEPA gebieden zijn inmiddels geïmplementeerd in grote gebieden van onze wereld.

Ik denk dat nucleare energie mijn voorkeur heeft , ik geloof zeker niet in windmolen parken in alle kustgebieden hier.
N
Geldzucht is de wortel van alle kwaad , zegt de bijbel en dat klopt als een bus met ook weer deze situatie ,de huidige overheid kiest voor het geld ,dus voor het kwaad en niet voor zijn burgers,de rijksoverheid leid dit land als een onderneming ;weinig kosten maken, veel opbrengsten binnenhalen ,geeft veel winst. Mensen zijn daarvoor slechts productie middelen,niet voor niks was Rutte zijn taak bij Unilever mensen te ontslaan(die niet genoeg winst opleverde)
Toon meer reacties (2)