Piet van Midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

23 juli 2021 door Piet van Midden

Incident bij het afvalstation herinnert me aan de kerk uit mijn jeugd

Ik ben er nog niet aan toe, aan vakantie. Ik bedoel natuurlijk: ik ben er heel erg aan toe, maar heb nog geen vakantie. Hoogzomer is altijd een beetje lome tijd in de kerk. Ik bezoek vooral senioren, die allerlei contacten missen omdat kinderen en kennissen op andere plekken zitten. Ik schrijf wat aan een musical over Jozef in zijn veelkleurige jas en werk het winterprogramma verder uit. Verder zijn er af en toe klusjes. Zoals een zoon die een nieuw bureau met toebehoren heeft gekocht bij Ikea en dat met behulp van zijn moeder in elkaar schroeft. Mijn vrouw is getalenteerd als het gaat om het lezen van de handleidingen van Ikea. Af en toe ga ik eens kijken. M’n overloop ligt vol met lege dozen en met de restanten van het oude bureau en de stoel waarop hij braafjes zijn examens heeft voorbereid.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- Waarom ik me doodschaam voor wat er in Den Haag gebeurt
- Eén moeder kan beter voor acht kinderen zorgen, dan acht kinderen voor één moeder
- Ik heb geen behoefte om 'joods' te doen (maar maak nu even een uitzondering)
- Bezorgde gemeenteleden vragen mij naar het einde der tijden
- Als christen leven van de voorpret (ook in de coronatijd)
Meer over Piet van Midden »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Een vriend van ons is gisteren uit de kerk gezet. ????Oorzaak: hij en zijn vrouw hebben zich net als Jezus als volwassene laten dopen door onderdompeling. Daarmee hebben ze de kerkregels overtreden. Ze hadden graag in de kerk gebleven.
De doop komt in het NT ter sprake, waar mensen zich bekeren. Niet de doop gaat voorop, maar de evangelieprediking. Pas als die in geloof wordt aanvaard, volgt de doop. In de Bijbel is de doop het teken dat hoort bij de keuze voor Christus. Wat dan wel opvalt, dat is, dat de pasbekeerden dan gedoopt worden mét hun huisgenoten (gezinsdoop).

Maar helemaal mee eens hoor: niet de doop redt, noch de gezinsdoop, noch de volwassendoop, alleen Christus redt. Ik vind het verdrietig, dat deze vrienden uit de kerk zijn gezet.

Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)