Michelle van Dusseldorp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

11 oktober 2021 door Nienke Alblas

Psychologe Michelle: “Christenen worstelen vaak met pijn die hun ouders hebben doorgegeven”

Wat hebben onze manier van denken en het geloof met elkaar te maken? Psychologe Michelle van Dusseldorp geeft antwoord op deze vraag en bespreekt hoe jij als christen kan veranderen.

Als psycholoog heeft Michelle van Dusseldorp jarenlange ervaring met psychische problematiek en mensen die willen veranderen. Recent verscheen een herziene versie van de bestseller 'Ik kan veranderen', waarin Dusseldorp schrijft over de manier waarop mensen hun problematiek aan kunnen pakken. "Verspil de moeilijke momenten niet", moedigt de psychologe mensen aan voor het aangaan van processen in het 'hernieuwen van je denken'. Maar wat betekent dat eigenlijk? En waarom is dat zo belangrijk?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Bestel de herziene versie van Ik kan veranderen!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Iets gewijzigd advies: "Zoek dan naar wat er echt in de Bijbel staat." Als we God vanuit de Bijbel (leren) kennen zoals Hij werkelijk is en weten hoe zijn oneindig liefdevolle gedachten over ons zijn, kunnen we ook weten wie wijzelf zijn. Als Gods geest in ons woont, kunnen we zijn 'diepten', zijn diepste gedachten, zijn echte wezen leren kennen (1 Kor. 2:10,11) en kunnen we, zonder menselijke wijsheid te gebruiken, het geestelijke met het geestelijke vergelijken (1 Kor. 2:13). Geestelijke wijsheid ... (1 Kor. 2:5).
zou U, geachte zielkundige, een paar plaatsen kunnen geven waar in de bijbel de 2 totaal verschillende entiteiten ziel (psyche) en geest (pneuma) door elkaar heeft gehusseld?
Broeders, gaan we wéér die toer op?!?Ik ga dit boek zéker bestellen & lezen. 2021 is het jaar dat ik me volkomen vast reed, psychisch, en in een overigens open PZ verblijf. Ik weet dat de Vader mij vergeven heeft voor bv. het verlaten van de mama van mijn kinderen. Ik heb het oprecht beleden als diepe, diepe schuld. (2)
Toon meer antwoorden (2)