Anne van Olst
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

26 juli 2021 door Patrick Goede

Ds. Anne van Olst leert bidden: "Er moet niet zoveel als het om bidden gaat"

Bidden, is daar niet alles al over gezegd? Wat kunnen we als christenen nog leren op het gebied van gebed? Ds. Anne van Olst schreef het boek ‘Bidden kun je leren’, speciaal voor christenen die opnieuw vreugde willen vinden in hun gebed, ook als het om een heel kort gebed gaat. CIP.nl vroeg de dominee naar de hoed en de rand.

Hoe ziet het gebedsleven van ds. Anne van Olst eruit?
“Het is best wel eens moeilijk daar tijd voor te vinden te midden van een druk leven met een gezin. Een deel van mijn gebeden zijn echt persoonlijk, dan ga ik naar mijn studeerkamer bijvoorbeeld. Een deel is ambtelijk en publiek, samen met de mensen in de kerk. En een deel is samen met het gezin, wanneer je bijvoorbeeld voor het eten bidt of voor het slapen gaan.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek van ds. Anne van Olst te bestellen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Bidden vind ik ook altijd erg moeilijk! Er zijn van die periodes dat ik helemaal niet bid. Ik weet dat dat heel slecht is, maar moet ook soms toegeven dat ik gemakshalve vergeet te bidden. Oefenen maar en veel bidden!
V
Bidden is ontvangen. Boek van Tom de Wal. Gratis te verkrijgen in hun webshop. Alle boeken van Tom zijn trouwens gratis. Zeer de moeite waard. Zijn bediening heeft ons gezin enorm geholpen ondanks dat we niet alles met hem eens zijn.
We kunnen bidden met ons verstand, staat hierboven en in de Bijbel. Maar we kunnen ook bidden onder inspiratie van Gods geest, dat staat ook in de Bijbel. Als wij eigenlijk niet meer weten wat en hoe we moeten bidden, helpt God ons hierbij door de gave (charisma) van het bidden in nieuwe talen. Wie zo bidt, bouwt zichzelf op en daarmee ook de gemeente. Je hoeft niet meer na te denken over wat je wilt bidden, maar God geeft jou de woorden. Zo kun je altijd en onder alle omstandigheden bidden en heb je een constant en optimaal contact met God.