Gert-Jan Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 juli 2021 door Redactie

Gert-Jan Segers zag overheid falen: "We moeten ervan leren"

Het was een veelbewogen week. Overstromingen in Limburg voerden de boventoon, maar in de afgelopen dagen bracht ChristenUnie ook het pamflet 'Een revolutie van dienstbaarheid' naar buiten, waarin de partij onder meer pleit voor genade in de Grondwet. Maandagavond zat partijleider Gert-Jan Segers bij de talkhow Op1 om erover te vertellen. Ook de situatie in Limburg kwam ter sprake. 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Bekijk het hele gesprek bij OP1

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dat de overheid, het kabinet, vaak niet rekening houdt met het volk en met name de meest kwetsbaren, dat komt veel voor. Daar is juist de 2e kamer voor. Die heet eigenlijk de Volksvertegenwoordiging. Wat Pieter Omtzigt ook hekelde was de gezapigheid van de Kamer en de feitelijke desinteresse in wat er echt in de krochten van de samenleving leeft. Voor het gemak conformeren ze zich met het overheidsbeleid. Mede omdat het kabinet bij voorbaat de steun van de meerderheid geniet; wat ze ook maar verzinnen...
Zo ontliep M.R. dankzij de coalitiepartners in de kamer ternauwernood een motie van afkeuring, die zijn aftreden tot gevolg zou hebben. Mede dankzij de CU, terwijl er toch alle reden voor was. Dat ze kool en geit willen sparen resulteerde in een latere torpedering van Mark, een motie zonder enige impact. Zo zitten we dan met de demissionaire regering die dat best comfortabel lijkt te vinden en tot in lengte van dagen net zo kan doorregeren, maar met een tandeloze kamer. Demissionair betekent in die zin immers onaantastbaar.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)