evangelist Jan Bayense
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

20 juli 2021 door Jeffrey Schipper

Wateroverlast Limburg maakt zichtbaar wat Jezus in deze gelijkenis heeft verteld

“In de achterliggende week hebben we de beelden gezien met de verwoestende kracht van het water. Het maakt zichtbaar wat Jezus in één van zijn gelijkenissen heeft verteld”, zo sprak evangelist Jan Bayense afgelopen zondag bij Kerkrade045 in de Limburgse stad Kerkrade. Kerkrade045 is een project van Stichting Een Boodschap voor Kerkrade. Dit is een interkerkelijke stichting die zich inzet voor de verkondiging van het evangelie in Zuid-Limburg. Daar is de wateroverlast van vorige week nog altijd het gesprek van de dag. In zijn preek vertelde Bayense hoe de ramp in één van Jezus’ gelijkenissen zichtbaar wordt.

“Jezus zegt dat Hij niet gekomen is om de wet af te schaffen maar om die te vervullen”, vertelt Bayense naar aanleiding van Mattheüs 7:24-27. “Over de wet dachten de Farizeeërs en Schriftgeleerden dat zij die wel konden onderhouden en zij op die manier rechtvaardig tegenover God zouden staan. Maar Jezus maakt in de Bergrede duidelijk dat niemand in staat is om de wet te onderhouden. Wij kunnen er al snel net zo gemakkelijk over denken als de Farizeeërs: ‘Ik heb nog nooit overspel gepleegd.’ Maar als je wel eens naar een vrouw gekeken hebt om haar te begeren, heb je in je hart al overspel gepleegd, zegt Jezus. Voor ons gevoel scherpt Jezus die wet aan. Het is veel moeilijker dan wij al dachten.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Prof. dr. A. de Reuver geeft een voorproefje van de hemel: "We zullen Hem gelijk zijn die eerst ons gelijk wilde zijn"
- Volgens Willem Glashouwer is het 2 voor 12 op de wereldklok: "Koninkrijk van Jezus staat voor de deur"
- Indrukwekkende boodschap van prof. dr. De Reuver: "Op Golgotha schijnt maar één woord op zijn plaats: mislukt"
Meer over Preekverslagen »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Weinigen weten wat volledige overgave aan Jezus Christus inhoudt!!