Anne, Adnan en Achmad
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

20 juli 2021 door Jeffrey Schipper

Anne bezocht de hel van Europa: "Ik worstelde met God"

“Door een vluchtelingenkamp op een Grieks eiland lopen is heel heftig. Op gefrustreerde momenten maakte ik ruzie met God. Op een prettige manier. Het gaf mij rust om bij Hem mijn hart te luchten.” Maandenlang verbleef Anne Don (links op de bovenste foto) op het Griekse eiland Samos. Daar verblijven duizenden Syriërs, Afghanen en Iraniërs. Op zoek naar een betere toekomst in Europa. Anne vertelt over haar drijfveren, klaprozen tussen de vluchtelingententjes en worstelen met God.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Bedankt Anne voor je verhaal! Heel mooi wat je gedaan hebt, dat je gegaan bent en ook relativeert wat je zelf kunt doen. Wat moeten mensen soms een lijden doorstaan, maar ook onvoorstelbaar welke veerkracht er is. De klaprozen zijn een prachtig symbool. God is nabij, hoe dan ook.
J
Het is bemoedigend te lezen, ´Veel vluchtelingen denken niet eerst aan zichzelf maar willen van deze wereld echt een betere plek maken.”

De situatie van vluchtelingen begint niet in Griekenland MAAR in hun eigen THUISLAND waar men de `ideologie van de wreede` aanhangt. (75 % oorzaak van wereldwijde Christenvervolging!)Hoi ANNE,

Misschien heb ik dat gemist in je boeiende relaas,

maar kun je ook aangeven hoe heb je deze bereidwillige personen geholpen en van middelen voorzien om de situaties in EIGEN land te kunnen verbeteren?

J
Er worden ca. 360 MILJOEN Christenen sterk tot extreem vervolgd wegens hun geloof. In ca. 75 % van de gevallen is de `ideologie van de wreede´ de aanstichter hiervan.

In mijn plaatselijke AZC zijn minder dan 10 % van de ´vluchtelingen´ Christen.

De overigen zijn bijna allemaal aanhangers van ´ideologie van de wreede´.

Waarom ´ontvluchten´ die hun thuisland (huis van de vrede) en gaan massaal naar het `huis van de oorlog = dar al harb, terwijl er TIENTALLEN landen met gelijkluidende ideologie zijn?

DE HEL IS HUN THUISLAND!
Toon meer antwoorden (5)
Toon meer reacties (6)