Fred de Vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

19 juli 2021 door Fred de Vries

Loop ik zonder het coronavaccin God voor de voeten?

Nee, ik heb de prik nog steeds niet gehad. Heb al twee uitnodigingen gekregen maar die heb ik beleefd bij het oud papier gegooid. Kreeg ze wat eerder dan mijn andere jaargenoten omdat men van overheidswege vond dat ik tot een risicogroep behoorde. Waarom weet ik eigenlijk niet, zo gevaarlijk kan het schrijven op dit medium toch niet zijn?

CIP+ logo

Dit artikel is je cadeau gedaan door CIP+ lid Jeffrey Schipper.

Word ook lid

Waarom ik nog niet gevaccineerd ben?
Om tal van redenen.
Wetenschappers kunnen allemaal redenen aandienen waarom het veilig is maar ik vertrouw het simpelweg niet. Overigens zijn er haast evenzoveel wetenschappers die juist weer met het tegendeel op de proppen komen, zodat ik meer vertrouwen heb in mijn eigen afweersysteem, dan in een vaccin. Dus zolang dit nog niet alle testfases heeft doorlopen, geef ik mijn portie wel aan Prikkie.

Het blijft MIJN besluit die ik op basis van MIJN mening heb genomen. Daarvoor laat ik me behoorlijk inlezen. Verder doe ik dit in nauw overleg met de HEER. Dit is echt wel iets om in gebed te brengen en laat ik niet nalaten te zeggen dat ik ook hier mee worstel.

Zolang het vaccin niet alle testfases heeft doorlopen, geef ik mijn portie aan Prikkie. 

Mijn kinderen en hun aanhang zijn een andere mening toegedaan. Een goede vriend van mij is eind zestig, heeft nogal wat last gehad van zijn hart en heeft de prikjes wel gehaald. De man is een uiterst blijmoedig christen, praat met iedere voorbijganger over Jezus, uiterst gedisciplineerd in zijn stille tijd, heeft ook hier veel voor gebeden en had uiteindelijk alle rust met deze conclusie. Hij heeft rust met zijn besluit en ik met die van mij, uiteindelijk zijn er twee personen die rust hebben.

Groter moet je dit probleem ook niet maken.

Toch heeft dit consequenties, die al ruim een jaar eerder voorzien waren. Toen heette het nog ‘angstzaaien met een complottheorie.’ Nu, eenmaal zover, vinden we deze gevolgen aannemelijk en zelfs begrijpelijk want we moeten corona er samen onder zien te krijgen. In Frankrijk mag je straks niet meer zonder ‘gezondheidsverklaring’ een winkelcentrum, een bioscoop of een restaurant in.

Gelukkig doen wij daar als christenen niet aan mee. WIJ zijn geheel anders, WIJ hebben Christus leren kennen, dus zijn WIJ niet van deze wereld. Nee, WIJ staan bekend om onze naastenliefde.

Ik ken in mijn uitgebreide netwerk van christenen niemand die zich verzet tegen vaccinatie. 

In het evangelische magazine ‘Uitdaging’ stond onlangs een pagina grote advertentie van de Stichting Oost-Europa Zending, getiteld: GODS WERKERS voor DE GROTE OOGST, SAMEN tegen CORONA.
Moest alleen al lachen om de titel.
Wat volgde was een vier alinea’s tellend prul-referaat vol over-evangelisch gehuichel, namens het bestuur ondertekend door ene Matthias van der Weide.

De man ken ik niet en dat wil ik na het lezen van deze advertentie graag zo laten.

Volgens de Oost Europa Zending loop ik, doordat ik mij nog niet heb laten vaccineren, GOD hopeloos voor ZIJN voeten. De GROTE OOGST moet worden binnengehaald en ‘verzet tegen vaccinatie’ hindert daarbij om deze binnen te halen. Ik ken in mijn uitgebreide netwerk van christenen niemand die zich verzet tegen vaccinatie. Dat geldt ook voor mezelf, ik neem hem alleen niet.

Nog een schattige zin: “De geldmarkten wankelen en de nacht nadert met rasse schreden waarvan Jezus zegt dat niemand dan nog werken kan. Gods boeken sluiten dan en het resultaat wordt vastgesteld. En wie wil dan bevonden worden een eigenwijze tegenstrever van Gods grote oogstplan te zijn?”
Er zijn dictators geweest die, nadat ze dergelijke onzin in een boek hadden gezet, erg ver zijn gekomen.

En dan eronder een QR-code waarmee je gul kunt geven...

Misschien moet het bestuur van de OEZ-club eerst hun medicijnen innemen, alvorens ze dergelijk ziekmakende proza willen bedenken.

Oost Europa Zending, wat is dat voor een stompzinnige sekte? Wie van dit clubje heeft deze volslagen van de pot gerukte advertentie verzonnen? Waar halen ze de gore lef vandaan om medechristenen, die gewetensvol nadenken, op bikkelharde wijze een mes in de rug te steken, middels een heel ranzig evangelisch sausje?
Misschien moet ik er een Arie Boomsmaatje tegenaan gaan gooien, die toen opriep tot een boycot van Veronica Inside, na een fout grapje.

Maar laat ik mezelf de moeite besparen. Ieder weldenkend christen zal deze ballenclub na zo’n advertentie toch nooit meer serieus nemen?

Misschien moet het bestuur van de OEZ-club eerst hun medicijnen innemen, alvorens ze dergelijk ziekmakende proza willen bedenken.

Een vaccin hiertegen, zal waarschijnlijk niet werken.

Lees ook: Coronacrisis dwingt christenen na te denken over vaccineren en Is vaccineren een gebaar van naastenliefde? Drie christenen geven antwoord.

CIP+ logo

Christenen die meer diepgang willen kiezen voor CIP+

Je las net een gratis CIP+ artikel. Meld je aan en start je gratis maand.

Start je gratis maand

Fred de Vries
- Tweedeling in de samenleving: waarom komen brave christenen niet in opstand?
- Met een Bijbels voedingspatroon verklein je de kans op ziekten als corona
- Ik schaam mij meer dan diep voor mijn land
- Selectieve verontwaardiging over abject gedrag Urker jongeren
- Jesaja afgestoft door een orgelbouwer bij houtje-touwtje zender Family7
Meer over Fred de Vries »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Vorige week een artikel over Urk in de Gelderlander. Urk ( ook Staphorst!) doet alles anders rond Corona en het gaat heel veel beter daar. Wetenschappers begrijpen het niet. De Urkers zelf? "Wij zijn een gezegend dorp, wij geloven in God en eten veel vis". Amen.
"Wij geloven in God en eten veel vis"... Hij is schitterend.. Ik geloof idd dat gezonde voeding je immuunsysteem beter helpt dan een vaccin dat nog in de testfase zit...
N
Beste Fred,

Bedankt voor je eerlijkheid en openhartigheid.

Ook ik zal mij niet laten vaccineren.

Bij veel christenen die dat wel doen, ook in mijn familie, zie ik dat dit gedaan wordt uit angst en/of opportunisme, waarbij tevens een groot Geloof en Vertrouwen wordt gesteld in onze overheid!

Dat daarbij geen enkele poging of moeite wordt ondernomen om zélf eens naar de cijfers en beweegredenen te kijken verbaast mij zeer.

Vragen of opmerkingen over de Corona en vaccinatie impact worden consequent afgekapt, zorgelijk en onbegrijpelijk!
Toon meer antwoorden (9)
Toon meer reacties (21)