Ingrid van Engelshoven
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 juli 2021 door Jeffrey Schipper

ChristenUnie en SGP kraken diversiteitsplan D66-minister: "Een vorm van dwang"

Het ministerie van Onderwijs heeft een handreiking gemaakt die universiteiten en hbo-instellingen moet helpen om diverser te worden. Als onderwijsinstellingen hier niet in meegaan komt hun financiering uit Europa op de tocht te staan, laat De Telegraaf weten aan de hand van een ‘handreiking voor ‘diversiteit en inclusie’ van demissionair minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, foto). "Hier is het laatste woord nog niet over gezegd", reageert ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers via Twitter.

Het gendergelijkheidsplan komt uit de koker van de Europese Commissie, en de verplichting daarvoor gaat in vanaf 2022. Gehoorzamen instellingen daar niet aan, dan komen ze niet in aanmerking voor onderzoeksfinanciering vanuit Europa – een bedrag dat oploopt tot 5 miljard euro per jaar. Volgens De Telegraaf zijn instellingen straks verplicht om het geslacht en andere ‘genderidentiteiten’ van hun personeel te registreren, en moeten ze trainingen aanbieden op het gebied van diversiteit.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

L
Ik heb er geen woorden meer voor. Razendsnel gaat het momenteel om de door God gegeven orde te doorbreken. Voor de toekomst van mijn kinderen en kleinkinderen kan ik alleen maar bidden dat God ze vast houdt. Want de druk om het geloof los te laten wordt steeds hoger.
r
Inderdaad L.Post, het gaat razendsnel, en wat het erge is dat veel kerkgangers

het niet in de gaten hebben, dat Gods orde doorbroken wordt. Hoe krijg je ze weer op het rechte pad. Ik ben er bang voor, omdat veel voorgangers het zelf

ook niet meer zien. Kerkgebouwen met de regenboogvlag etc. etc.
Hoe ziekelijk is het om te denken dat je "af moet van het natuurlijke onderscheid tussen man vrouw, omdat gender veel meer zou zijn dan mannelijk of vrouwelijk". Van Engelshoven heeft duidelijk een anti-bijbelse agenda die Gods heilzame scheppingsorde wil ontkennen en zelfs ondermijnen.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (6)