Ds. van Reenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 juli 2021 door Patrick Goede

Ds. Van Reenen: "Ik reken erop binnen 20 jaar voor de rechter te moeten staan"

Ds. M. van Reenen maakt zich zorgen over zijn eigen vrijheid van meningsuiting, ook als het gaat om zijn visie op transgenders. In gesprek met CIP.nl tijdens de studiedag naar transgenderisme in Alblasserdam geeft de dominee aan te verwachten binnen nu en 20 jaar voor de rechter te zullen staan. "Ik heb volstrekt de indruk dat de gedachtegang die ik heb niet meer welkom is en steeds minder welkom zal zijn", aldus de hersteld hervormde predikant uit Oldebroek.

"Ik reken er volstrekt op dat ik binnen 20 jaar een keer voor de rechter zal staan, terwijl ik totaal geen andere opvattingen heb dan alle generaties predikanten voor mij. En terwijl ik oprecht kan zeggen dat ik verlang om er voor mijn medemens te zijn. Ik heb mij daar wel zorgen om gemaakt en nu denk ik, het maakt mij niet zoveel uit. Kijk, ik vind het moeilijk en ingewikkeld. Je moet altijd weer nadenken. Je moet nadenken over het coronaverhaal, je moet nadenken over digitalisering, je moet over al die dingen na gaan denken. Dat kost heel wat", vertelt de dominee.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

CIP Video's
- Dominee Hettema stelt transgenders opnieuw voor in zijn gemeente: "Het is geen ziekte"
- Mart van de Kamp is vader van een transdochter: "Transitietraject is aangrijpend"
- Hoe ga je als christen om met transgenders en transgenderisme? CIP ging de straat op!
- Transgender Elbert Bot ging in transitie: "Als kind voelde ik mij al een jongetje"
- Van der Staaij en Segers over Israëlisch-Palestijns conflict: "Partijen moeten met elkaar om tafel"
Meer over CIP Video's »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Dat Ds van Reenen verwacht om binnen 20 jaar voor de rechter te moeten verschijnen lijkt mij nogal optimistisch, laten we het op 5 jaar houden gezien de wereldwijde ontwikkelingen op dit gebied.
Een heftige problematiek. Het is m.i. van essentieel belang om als christenen (meer) te beseffen dat we verwikkeld zijn in een geestelijke strijd in de hemelse gewesten; geen strijd tegen mensen (vlees en bloed) maar tegen de leugens van de boze geesten (Ef. 6:12). De duivel probeert mensen te bedriegen met o.a. een verkeerd beeld van hun ware identiteit. En die is (terug) te vinden in een innige geloofsrelatie met Jezus door de Heilige Geest (Gal. 2:20). Identiteit heeft ten diepste te maken met je intens geliefd weten door God de Vader.
J
De tijdlijn van ds mag iets worden aangescherpt. De sustainable development goals met daarin SDG #5 over genderinclusie zijn onderdeel van de wereldagenda tot 2030. De grote wijzigingen worden uitgerold in dit “decade of action” (https://www.un.org/sustainabledevelopment/decade-of-action/) en dan met name in de komende 5 jaar.

Het zal wellicht niet via de rechter verlopen. Overheden besteden dit uit aan private partijen zoals banken (“u heeft niet de juiste mening”) of door het niet verlengen vd geldigheid van uw EU Green Passport
Toon meer reacties (2)