Henk Fonteijn en Oscar Lohuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

13 juli 2021 door Jeffrey Schipper

Henk Fonteijn reageert op brief pro-Israël predikant: ‘Paulus sprak niet over Israël als staatkundige entiteit’

‘Je draagt bij aan de onredelijke en steeds sterker wordende haat jegens de Joodse staat Israël. Er staat mijns inziens veel op het spel’, stelde predikant Oscar Lohuis. De pro-Israël predikant reageerde vorige week op de openingsbrief van collega-predikant Henk Fonteijn. De twee verschillen theologisch en politiek van mening over Israël. In deze briefwisseling kijken de twee broeders in elkaars hart. Vandaag reageert Fonteijn op de openingsbrief van Lohuis.

Beste Oscar,

Dank voor jouw eerste bijdrage aan onze briefwisseling. Ik realiseerde me bij het lezen van jouw brief eens te meer, hoe omvangrijk en gevoelig de thematiek is, waar we ons in dit tweegesprek mee bezighouden en hoe gemakkelijk we elkaar onderweg ook kunnen kwijtraken. Sommige reacties van lezers van onze briefwisseling stemmen me ook niet erg hoopvol: goed luisteren en uitgaan van de integriteit van iemand die een andere opvatting is toegedaan dan de jouwe blijkt voor ons allemaal soms heel lastig. Ik hoop dat wij in dit opzicht ons niet voor onszelf en elkaar hoeven te schamen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Briefwisseling Israel
- Slotbrief pro-Israël predikant aan Henk Fonteijn: 'Stop met je demonisering van Israël'
- Henk Fonteijn schrijft slotbrief aan pro-Israël predikant: 'Israël als regelrechte vervulling profetie is brug te ver'
- Pro-Israël predikant reageert op Henk Fonteijn: 'Israël als theologische entiteit? Daar begrijp ik niets van'
- Pro-Israël predikant reageert op brief Henk Fonteijn: ‘Je maakt een grote denkfout’
- Henk Fonteijn schrijft brief aan pro-Israël predikant: 'Een ouderling vroeg wat ik vond van gewelddadige Israëlische militairen'
Meer over Briefwisseling Israel »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Als we Israël niet als een staatkundige “entiteit” mogen beschouwen, hoe dan wel en hoe verklaart Fonteijn dan al de beloftes van God gedaan aan Zijn(!) volk, zoals beschreven in o.a. Jeremia 31, Ezechiël 37?

In Zacharia 14 staat dat Jeruzalem een steen des aanstoots voor alle volken is en dat Jezus bij Zijn terugkomst Zijn voeten op de Olijfberg zal zetten.
@Nanko,

Alle beloften zijn ja en amen voor ieder mens (Jood en niet Jood) die in Jezus Christus gelooft

(2 Corinthiërs 1:20" Want hoevele beloften Gods er ook zijn, in Hem is het: Ja; daarom is ook door Hem het: Amen, tot eer van God door ons").

Overigens is Jezus de steen des aanstoots voor hen die verloren gaan.

Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (11)