Henk Fonteijn en Oscar Lohuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

07 juli 2021 door Redactie

Henk Fonteijn schrijft brief aan pro-Israël predikant: 'Een ouderling vroeg wat ik vond van gewelddadige Israëlische militairen'

Henk Fonteijn ging meerdere keren naar de Palestijnse gebieden en ontdekte dat christenen vaak eenzijdig over Israël en de Palestijnen praten. Hij deelde zijn ervaringen in een videoserie met CIP.nl. Christenen met liefde voor Israël beluisteren hem met gefronste wenkbrauwen. Eén van hen is Oscar Lohuis, hij spreekt regelmatig bij Christenen voor Israël. In zes brieven kijken de broeders met een verschillende Israëlvisie in elkaars hart. Brengt deze briefwisseling hen dichter bij elkaar? Henk Fonteijn trapt vandaag de briefwisseling af.

Beste Oscar,

Hoewel we elkaar niet kennen, gaan we in deze briefwisseling ‘’elkaars nieren proeven”, om het in tale Kanaäns te zeggen… Ik heb dit interview met jou met belangstelling en herkenning gelezen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Briefwisseling Israel
- Slotbrief pro-Israël predikant aan Henk Fonteijn: 'Stop met je demonisering van Israël'
- Henk Fonteijn schrijft slotbrief aan pro-Israël predikant: 'Israël als regelrechte vervulling profetie is brug te ver'
- Pro-Israël predikant reageert op Henk Fonteijn: 'Israël als theologische entiteit? Daar begrijp ik niets van'
- Henk Fonteijn reageert op brief pro-Israël predikant: ‘Paulus sprak niet over Israël als staatkundige entiteit’
- Pro-Israël predikant reageert op brief Henk Fonteijn: ‘Je maakt een grote denkfout’
Meer over Briefwisseling Israel »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Galaten 3:27-29

Jullie allen die door de doop één met Christus zijn geworden (die in Christus gedoopt zijn), hebben jullie met Christus omkleed (bekleed).

Er zijn geen Joden of Grieken meer, slaven of vrijen, mannen of vrouwen – jullie allen zijn één in Christus Jezus.

En omdat jullie Christus toebehoren, zijn jullie nakomelingen van Abraham, erfgenamen volgens de belofte.
Is een Jood die Jezus als Messias heeft aanvaard, geen Jood meer? Hij is pas dan een ware Jood geworden! Een volgeling van Jezus.

Ook wij als christenen zijn in geestelijke zin Joden (Godlovers), besneden van hart door geloof in Jezus Christus (Rom. 2:28 en 29).
Er bestaat een christelijke vroomheid, die door onwetende onkunde antisemitisch is! De Bijbel is een bron die deze onkundigheid kan wegnemen. Dat heeft heden niets te maken met de houding en politiek van Israël t.o.v. de Palestijnen. In Joh. 10:4,5 wordt gesproken over Zijn eigen schapen die we kunnen identificeren in Mattheus 10:5 en Mattheus 15:24. De stem bepaald of de schapen volgen of weglopen.
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (4)