Wilkin van de Kamp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

08 juli 2021 door Patrick Simons

Wat iedere christen volgens Wilkin van de Kamp zou moeten weten over Psalm 23

Psalm 23 is misschien wel het meest bekende Bijbelgedeelte ter wereld. Toch ontdekte Wilkin van der Kamp nog tal van nieuwe dingen toen hij de Psalm dieper onderzocht. In het boek ‘De Goede Herder’ schrijft hij over de (onontdekte) schatten van deze bijzondere psalm van David. CIP.nl sprak er met hem over: “Als je midden in een dal van duisternis zit, is het heel normaal dat je God helemaal niet kunt ervaren.”

“Het idee voor dit boek kwam eigenlijk voort uit een ander boek”, zo vertelt Van de Kamp. Samen met zijn vrouw, zoon en schoondochter had hij enkele jaren geleden een fantastische vakantie in Zwitserland: “We hebben gewandeld in de bergen en dat doet me altijd denken aan Psalm 23. Tijdens een vakantie genieten we van elkaar, maar kijken we ook vaak terug op de tijd die achter ons ligt. We keken toen terug op de ziekte van Aukje, mijn vrouw. Op de tijd dat ze borstkanker heeft gehad. De ziekte inclusief de chemotherapie en bestralingen duurde zo’n twee jaar, waarna ze ook nog acht jaar lang hormoontherapie kreeg. Tijdens die vakantie keken we terug op deze periode en kreeg ik het idee om over deze tijd samen een boek te schrijven: U bent altijd bij mij. Aukje vertelt daarin haar verhaal, waarin ze beschrijft hoe belangrijk juist Psalm 23 voor haar was om door haar diepe dal van duisternis heen te komen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Beste 'De Goede Herder' hier

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Super mooi gevonden Wilkin! Is echt bijzonder hoe je hierover kunt getuigen en deze psalm een nieuwe demensie geeft door deze bevindingen