Ds. M. Klaassen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

07 juli 2021 door Ds. M. Klaassen

Ds. Klaassen reageert op homovisie Robert Plomp: 'Goedkope retoriek en misleiding'

Robert Plomp tekent in een column op CIP.nl bezwaar aan tegen de uitleg die ik gaf over de geschiedenis van Sodom en Gomorra. Kern van zijn bezwaar is dat dit gedeelte, alsook passages uit Romeinen 1 en 1 Korinthe 6 niet zouden slaan op homoseksualiteit in het algemeen, maar op specifieke misstanden, zoals verkrachting, pederastie en tempelprostitutie. In een omstandig betoog doet hij uit de doeken waarom dit zo zou zijn. Mijn repliek kan kort zijn: zijn argumentatie deugt niet.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dank voor deze duidelijke weerlegging door ds. Klaassen. Ik blijf me erover verbazen dat sommige medechristenen zich verzetten tegen Gods Woord dat uit liefde voor ieder is gegeven.

Het boek 'Liefde die boven alles uitgaat' is een aanrader. Wie homopraxis denkt goed te kunnen praten, zal bij het lezen het schaamrood op de kaken krijgen, en hopelijk zullen zijn ogen ervoor opengaan wat God bedoeld heeft.
K
Ik heb het al heel vaak genoemd, maar de bijbel is geen wetboek wat vertelt wat wel en niet mag. Als Klaassen die mening is toegedaan, moet hij ook maar eens uitleggen waarom vrouwen alleen in de kerk hun hoofd moeten bedekken hij zelf niet met geheven handen bidt. En zo nog veel meer.
Toon meer antwoorden (7)
Toon meer reacties (10)