Matthijn Doekes
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

07 juli 2021 door Matthijn Doekes

Wat ik mis in het debat over vaccinatie

Nu de samenleving wat meer vrijheden biedt, zien we ook de verschillen in opvattingen elkaar meer raken. Van het verplicht getest moeten zijn voor een evenement tot een corona-paspoort om te kunnen reizen, er zijn ingrijpende beslissingen genomen die niet voor iedereen vanzelfsprekend te noemen zijn.

Persoonlijk houd ik niet van het idee van een test-samenleving, ondanks dat ik wel gekozen heb voor vaccinatie. Ik geloof namelijk heilig in vrijheid die niet afhankelijk is van eenheidsworst in meningenland. De vrijheid van mij om te vaccineren moet gelijk zijn aan de vrijheid van de ander om dat niet te doen. Nu lijkt er een enorme druk te staan op hen die weigeren gevaccineerd te worden. Een psychologisch spelletje van de politiek? Wellicht, maar ik schrijf dit stukje niet om daarover te speculeren.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Matthijn Doekes
- Waarom vallen 'grote mannen Gods' steeds in grove zonde?
- Manipulatief leiderschap: sommige kerkleiders verwachten gedwongen nederigheid
- Mijn volwassendoop is geen teken van minachting naar mijn ouders
- Waarom ik een complottheorist ben
- Gezocht: christenen met kritiek op hun eigen kerkcultuur
Meer over Matthijn Doekes »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Ik hoop dat je dan ook deze mening kunt verdragen: de "testsamenleving" is een noodzakelijk kwaad om zoveel mogelijk weer terug te kunnen naar de oude normaal, zonder dat de zorg wederom overbelast wordt. Je ziet nu al dat wanneer een kleine groep misbruik maakt van de mogelijkheden en de overheid de teugels direct laat vieren na één vaccinatie met het Janssen-vaccin, dat het aantal besmettingen op loopt.
M
Ik snap de redenatie, maar ik zie dat er veel misbruik van wordt gemaakt en ook de medische privacy die wettelijk is geregeld in gevaar komt. Natuurlijk moet er een bepaalde mate van check zijn, maar het mag niet leiden tot uitsluiting, ik denk dat dat qua grondrechten niet mag. En die rechten moeten we niet zonder meer opgeven.
Toon meer antwoorden (1)