Fred de Vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

05 juli 2021 door Fred de Vries

Het Nederlands elftal: een stelletje schapen zonder voetbalherder

Voor velen die op de korte termijn leven, is deze sportzomer voorbij. We begonnen goed, we wonnen de eerste drie wedstrijden overtuigend, daarna werden we gierend van het lachen uitgeschakeld door de Tsjechen. Al onze oranje slingers konden terug in de kast en bondscoach Frons de Boer nam ontslag. Een leegte bleef achter. Weg zomerse gezelligheid, weg saamhorigheid, weg barbecues met tranige hamburgers en lauwe Heineken.

De linksbuiten van de Tsjechen was een postbode die dagelijks in recordtempo brieven bezorgde.
De rechtsback was een bakker. Elke morgen verliet hij om drie uur het trainingskamp, om voor zijn hele dorp brood te bakken.
De keeper haalden ze twee weken voor het EK achter de koeien vandaan en men heeft even zo lang op hem moeten inpraten dat het niet geoorloofd was om met een hooivork op doel te staan. De voorstopper was de dorpsmid, een verre nazaat van Hoefnix uit de saga van Asterix en Obelix. Met zijn blote vuisten stond hij het roodgloeiende ijzer te smeden.
Deze informatie heb ik uit bronnen waarvan de betrouwbaarheid onzeker is.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Fred de Vries
- Selectieve verontwaardiging over abject gedrag Urker jongeren
- Jesaja afgestoft door een orgelbouwer bij houtje-touwtje zender Family7
- Er was geen God, behalve Messi (en nu is het voorbij)
- Loop ik zonder het coronavaccin God voor de voeten?
- Vrouwen moeten zich onderwerpen... volgens Gods Woord
Meer over Fred de Vries »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Misschien moeten we eens in domineesland rondkijken. Herders genoeg daar. Er zal er toch wel vast één zijn die bovengemiddeld verstand heeft van het in het gareel krijgen van een stel overbetaalde egotrippers?
E
Mooie column, Fred. Gaarne de vlag van de humor hooghouden! Ik denk trouwens dat Wijnaldum een beknelde arm had van z’n ‘One love’-sticker. Hij was in geen velden en wegen te bekennen...
Door brood en spelen, gaat het volk zich niet vervelen. Dus bood het kortstondig optreden van onze nationale trots, een kort durende uitweg uit de collectieve Coronastress. Opnieuw buigen 17 miljoen bondscoaches zich over de vraag wie de volgende leeuwentemmer mag zijn in Qatar, voorafgaand aan een broodnodige wissel van diverse Bobo's in Zeist. Hierna aandacht voor de verwende boliderijders, die dankzij hun soepele beentjes en hooghoudkunstjes, gigantische bedragen scoren. Maar laten we niet hypocriet zijn, we vinden het ook wel fijn.