Robert Plomp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

01 juli 2021 door Robert Plomp

Robert Plomp reageert op homovisie ds. Klaassen: 'Misbruik van Gods Woord en liefdeloosheid naar de naaste'

Binnen de protestantse orthodoxie wordt verschillend gedacht over de vraag of homoseksuele relaties door God zijn gewild of toegestaan. Behoudende theologen zien een scheppingsorde die alleen ruimte zou laten voor een huwelijk van één man met één vrouw. Anderen, zoals ikzelf, wijzen erop dat God in de Bijbel Zijn zegen geeft aan verschillende huwelijks- en gezinsvormen, waarbij de trouw centraal staat. Een derde groep gelooft dat homorelaties door God niet oorspronkelijk gewild zijn, maar dat we deze vanwege Zijn barmhartigheid toch mogen aanvaarden.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Robert Plomp
- Ik vond die vader op het schoolplein een wappie (en nu heb ik spijt)
- Wordt het tijd dat kerken zich verzetten tegen strenge coronamaatregelen?
- Waarom ik niet meer in een middeleeuwse hel geloof
- Kerken bedenken pubersmoesjes om kerk te zijn in coronatijd
- Verontwaardiging over refoscholen voelt erg hypocriet aan
Meer over Robert Plomp »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

D
Misschien is het ook weleens goed om te benoemen dat homoseksuele relaties of relaties tussen twee mannen uberhaupt ook nergens aangemoedigd wordt in de bijbel. Dat is een argument vanuit de stilte, maar als God het prima vond en het zijn doel was dan had Hij het vast wat meer aangestipt door de gehele bijbel heen. En Paulus zou dan ook zeker wat notities hebben achtergelaten om wat meer uitleg hierbij te geven.
R
Beste DR K, je schrijft zelf al dat het een drogargument uit stilzwijgen is. Zoals nergens in de Bijbel wordt aangemoedigd om op vliegvakantie te gaan, of via digitale online 'notities' te praten over de uitleg van de Bijbel, vinden we dat ook niet voor homorelaties zoals wij die nu kennen, omdat die toen nog niet bestonden. God geeft wel Zijn zegen aan andersoortige relaties (dan 1 man en 1 vrouw), die toen wel veelvuldig voorkwamen. Wat God van ons vraagt in onze relatie is trouw, dat is ook wat God voor ons is.
Toon meer antwoorden (17)
Toon meer reacties (34)