Sigrid Kaag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 juni 2021 door Redactie

CU onderwerp van clash tussen Wilders en Kaag: "Gaat u door met een roestige auto?"

Woensdag vond er in de Tweede Kamer een debat plaats over de formatie die tot dusver stroef verloopt. Daarbij legde PVV-leider Geert Wilders het vuur aan de schenen van Sigrid Kaag (D66). Hij vroeg hij onder andere naar haar uitspraken over de ChristenUnie die ze vergeleek met een roestige auto. Volgens Kaag was die uitspraak echter uit zijn verband getrokken.

In gesprek met Nieuwsuur stelde Kaag eerder dat ChristenUnie wat haar betreft niet progressief genoeg is om opnieuw mee in een kabinet te gaan zitten. ”Een auto die je parkeert gaat roesten als je niet rijdt. We moeten voortgang boeken”, stelde ze destijds. Het leverde de nodige ophef op en Geert Wilders wilde in het debat van woensdag weten hoe de vork in de steel zit. ”Mevrouw Kaag heeft over een doorstart van het huidige kabinet inclusief de ChristenUnie gezegd dat ze dat niet wil. Dit zou zoiets zijn als doorrijden in een roestige auto. Nu begrijp ik dat wel van haar, want haar favoriete vervoersmiddel is natuurlijk het vliegtuig. Maar los daarvan, het is een harde uitspraak. U zegt over uw huidige coalitiepartner, de ChristenUnie, dat met die partij doorgaan hetzelfde is als rijden in een roestige auto.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

T
Kaag is heel slim en heel gevaarlijk.Woedend beschuldigt ze Wilders van discriminatie, maar gelijktijdig omarmt Kaag een Palestijnse staat, die vlgs de statuten "judenfrei" dient te wezen.
P
Een roestige auto die de weg blokkeert naar een doodlopende weg.
Bidden, bidden en nog eens bidden... voor Nederland en de overheid ! Want Jezus heeft ALLE MACHT in de hemel en op aarde! Hij wil gebeden zijn!Toon meer reacties (3)