Dodelijk ongeluk op Amerikaanse snelweg: 9 kinderen christelijk pleeggezin overleden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 juni 2021 door Redactie

Dodelijk ongeluk op Amerikaanse snelweg: negen kinderen christelijk pleeggezin overleden

Negen kinderen uit een christelijk gezinshuis in het Amerikaanse Alabama kwamen om het leven bij een auto-ongeluk. Na een heftige botsing op de snelweg, ontstond een grote brand, waarbij de kinderen en één groepsbegeleider om het leven kwamen. De christelijke familie Gulley ving de meisjes op via een ranche van de organisatie Alabama Sheriffs Youth Ranches. "De kinderen hielden van God", aldus Michael Smith, de CEO van Alabama Sheriffs, in gesprek met.

De kinderen in het busje van het christelijke pleeghuis waren tussen de negen maanden en zeventien jaar oud. De overleden groepsbegeleider was de vader van het jongste omgekomen meisje. De nabestaanden van slachtoffers zijn in diepe rouw. "We weten dat God ons door niets heen laat gaan wat wij niet aankunnen, maar ik worstel met veel vragen na het ongeluk. Gebed helpt mij er doorheen", aldus Smith. "De kinderen in dat busje hielden van God. Ik weet dat ze nu op een betere plek zijn, maar dat betekent niet dat we geen verdriet hebben en we de meisjes niet zullen missen."

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Diep tragisch…..

In t filmpje vertelt de verslaggever dat er 8 meisjes tussen de 4 en 17 jr van het busje zijn overleden en een vader (brandweerman) van een andere auto samen met zijn 9 mnd oude dochtertje ook. Er waren veel auto’s bij betrokken en het was plotseling noodweer na een gezellig stranddagje op Vaderdag.