Tanneke Dorgelo
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

22 juni 2021 door Jeffrey Schipper

Tanneke bestudeerde Jeremia: "Ik werd geraakt door Gods liefde en genade"

“Jeremia werd geslagen, gevangengezet en met de dood bedreigd. Toch bleef hij trouw en gehoorzaam”, merkt Tanneke Dorgelo op. Zij verdiepte zich uitgebreid in het leven van de profeet Jeremia. In haar bijbelstudieboek ‘Keer terug en kom thuis’ wordt duidelijk hoe God in Zijn liefde de profeet naar een afgedwaald volk stuurt. De schrijfster is ervan overtuigd dat het verhaal van Jeremia ook vandaag de dag veel tot ons te zeggen heeft.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Prachtige samenvatting van Jer. 30-33. Geen vervangingstheoloog zal met deze blijdschap deze profetie over de eindtijd lezen. Want juist deze profetieën zijn nog niet in Christus vervuld en we zien nu dat er reeds een aanvang van de vervulling gaande is. Hieraan zien we Gods trouw aan zijn volk Israël. Als christenen mogen we zo ook in Gods trouw geloven aangaande zijn beloften die wij door het geloof in Christus nu reeds mogen hebben. Zij zijn naar het evangelie vijanden om uwentwil, naar de verkiezing zijn zij geliefden om der vaderen wil.
D
Wat prachtig mooi beschreven Tanneke! Jouw verlangen om een God te willen volgen, wat het je ook kost, klinkt door in deze prachtige bijbelstudie. Ik ben De Heer dankbaar dat God jouw de talenten heeft gegeven om het ons te leren. Groetjes Irma van der Veen
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (3)