Fred de Vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

21 juni 2021 door Fred de Vries

Vrouwen moeten zich onderwerpen... volgens Gods Woord

En heren, hebben wij een fijne Vaderdag gehad? Cadeautjes gekregen die bij ons passen? Werd er groots uitgepakt met cadeaus, die stroken met de manies waarin je als man momenteel kunt leven? Een toegangskaart voor de GP van Zandvoort omdat we momenteel ineens van hele snelle autootjes houden waarin onze Max rond racet. Of hielden we het simpel? Werden we afgescheept met een boek, uitgegeven door de mannen van Veronica Inside? Altijd prijs natuurlijk, daar houden wij wel van.
En verder goed verwend deze dag?

De week voor Vaderdag was vroeger altijd een beetje geheimzinnig. Moeder communiceerde wat fluisterend en gecodeerd met de kinderen. Er waren overlegmomenten wanneer vaderlief zelf op veilige afstand was. Het was een soort week van voorbereiding.
Dat was vroeger, tegenwoordig is dat anders.
Althans, bij ons dan.
In het Vriezenest zijn we niet zo van de feestdagen die opgedrongen zijn. Hoogtepunt voor mij was gisteren een appje van dochterlief met de verheffende wens: “Fijne Vaderdag, ouwe!!”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Fred de Vries
- Selectieve verontwaardiging over abject gedrag Urker jongeren
- Jesaja afgestoft door een orgelbouwer bij houtje-touwtje zender Family7
- Er was geen God, behalve Messi (en nu is het voorbij)
- Loop ik zonder het coronavaccin God voor de voeten?
- Het Nederlands elftal: een stelletje schapen zonder voetbalherder
Meer over Fred de Vries »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Begin niet met Ef. 5:22, maar met Ef. 5:21. Dat is het uitgangspunt. Het wordt uitgewerkt voor de vrouw in de verzen 22-24 en voor de man in de verzen 25-33. Voor de man zijn blijkbaar meer verzen nodig dan voor de vrouw. Hoe dan ook, beiden krijgen de instructie zich vooral op de partner te richten: het geheim van een mooie relatie!
P
In Gods schepping zijn man en vrouw gelijk in een dienende taak maar we zijn anders en hebben de gave gekregen om de taken in harmonie te delen zonder enige overheersing. Jezus is Bruid van Zijn gemeente maar ook dienend, ons grote voorbeeld.
J
Een gezin verondersteld kinderen. De liefde van een moeder gaat in de eerste plaats naar de kinderen. Een man zonder gezag verspeelt zijn plaats in het gezin. Als een zogenaamd vijfde rad aan de wagen. Of ben ik nou oubollig.
Toon meer reacties (6)