Ds. A. L. de Kwaadsteniet
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

21 juni 2021 door Jeffrey Schipper

Ds. De Kwaadsteniet is dorpspredikant: "Ik zie concurrentie in de kerk"

“Je kunt als dominee zomaar een artiest worden. Predikanten zijn publieke figuren. Dan ontbreekt er alleen nog een boekingsbureau”, merkt ds. A. L. de Kwaadsteniet op. De predikant verhuisde vorig jaar naar de hervormde gemeente in het dorpje Overberg. CIP.nl zocht hem op voor een interview over een tragische gebeurtenis, kenmerken van een dorpsdominee en concurrentie in de kerk.

‘Wat wil je later worden?’ Als tiener wordt die vraag te pas en te onpas gesteld, weet ook De Kwaadsteniet. “Ik dacht niet aan dominee worden maar aan bouwkunde. Dat ging niet door, want ik was niet goed in wiskunde en natuurkunde. Ik wist toen echt niet welke kant ik op wilde. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een EH-basisjaar, vanuit de verwachting dat toen wel het kwartje zou gaan vallen. Ik kreeg veel vakken die te maken hebben met de Bijbel en dat boeide mij enorm. Mensen met wie ik optrok raadden mij aan om voor theologie te kiezen.” Toch zag hij dit nog niet voor zich. “Tegen iemand die mij die tip gaf, zei ik: ‘Neem mij mee naar het saaiste college. Als ik dat aardig vind, ga ik het overwegen.’ En wat bleek? Ik vond het saaiste collega al interessant!”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Mooi dominee! U bent zélf ook een God-zoeker die ge-vonden is en dan zoek je steeds verder naar parels...

Wie een zoeker is merkt dat. Soms merk je dat er ook

schrifgeleerden zijn... Het is een geheimenis..Maar "Wie

zoekt zál vinden "!!

K
Goed om te lezen dat er nog steeds predikanten zijn die volhardend in hun roeping zijn om vanuit kleine Gemeenten ook oog hebben voor 1 verloren schaap.

Dan gaat het niet om publieke bekendheid met grote aantallen bezochte kerkdiensten. Maar dat ene schaap dat verloren was maar werdt gevonden opdat Zijn Huis vol wordt. Veel volharding en zegen toegebeden voor al die anonieme predikanten.