zingen in de kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 juni 2021 door Jeffrey Schipper

Coronaversoepelingen: vanaf 26 juni weer samen zingen in de kerk

Vanaf 26 juni kan men weer samen zingen in bijvoorbeeld kerken, schreeuwen tijdens sportwedstrijden en blaasinstrumenten bespelen. Het advies om dat niet te doen vervalt vanaf dan, meldde demissionair premier Mark Rutte vrijdag op een persconferentie. In binnenruimtes moeten mensen hiervoor wel 1,5 meter afstand houden.

Vorig jaar werd tijdens de coronacrisis vanuit de regering al snel geadviseerd om tijdens kerkdiensten niet meer te zingen. Volgens Rutte en demissionair 'coronaminister' Hugo de Jonge brengt zingen te veel risico's op een corona-uitbraak met zich mee. Kerken gaan vanaf het begin van de crisis in de praktijk heel wisselend om met het advies. In sommige kerken wordt niet gezongen, in andere kerken zingt alleen een groepje zangers of zingt de hele gemeente ingetogen. Uit een peiling van het Reformatorisch Dagblad kwam vorig jaar naar voren dat onder bijna 2300 Nederlandse kerkgangers bleek dat 22 procent tijdens de dienst zingt zoals gebruikelijk en 43 procent ingetogen zingt.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- SGP'er mag alleen met coronapas het Europees Parlement in: "Dieptriest"
- Prof. dr. Huijgen roept op: "Laat je alsjeblieft vaccineren, voor je naaste en voor jezelf"
- SGP-leider Van der Staaij verzet zich tegen maatregelen voor niet-gevaccineerden
- Reformatorisch Dagblad uit opnieuw kritiek op coronapas
- SGP-fractievoorzitter Staphorst te gast in talkshow: "Ik sta mijn ziekenhuisbed af"
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dat is natuurlijk maar een kwestie van afwachten want PM Rutte is goed in liegen. Op zich niet zo verwonderlijk want hij is met onze koning lid van de Bilderberg - lees duivel
K
Feit is en blijft dat het een paar keer goed is mis gegaan rondom zingen.

Kerken wegzetten met woorden als braafste jongetje of uitverkoop zijn oordelen die men wat mij betreft beter achterwege had kunnen laten.
P
Kees van der Vliet beroept zich op het feit dat..... Maar hij komt niet met de feiten! Daar hebben we dus niets aan. Ik weet alleen maar van een paar problemen bij koren waar besmettingen optraden. Wil Kees de feiten even op tafel leggen? Dan weten we tenminste waar deze Abraham de mosterd vandaag haalt!
Toon meer reacties (3)