Hendrik Schipper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

18 juni 2021 door Jeffrey Schipper

Waarom stellen veel Joden zich vijandig op tegenover Jezus? Hendrik Schipper antwoordt

“God gaat verder met Zijn plan met Israël, tót de dag waarop de Heere Jezus terugkomt. Dan zal ook de rest van het Joodse volk bekeerd worden”, stelt Hendrik Schipper. De auteur van ‘De actualiteit van Gods Woord deel 6’ beantwoordt een aantal vragen over de verkiezing en liefde van God voor zijn volk Israël.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

In het artikel staat: "Dan zal ook de rest van het Joodse volk bekeerd worden." Beste schrijver: dat ís al gebeurd bij de uitstorting van Gods geest en later hebben nog veel (natuurlijke) Joden zich als (geestelijke) Joden ingevoegd in de gemeente van Jezus Christus. De Bijbel zegt heel duidelijk en op veel plaatsen dat er GEEN VERSCHIL meer is tussen bekeerde Jood en bekeerde heiden.
R
Goed stuk!Schrijver bedoelt dat de bedekking zal weggenomen worden bij de niet Messiaans belijdende Joden en dus Yeshua als hun Messias zullen aannemen.
Hendrik Schipper is een vriend van Israël! Echter: De verklaring dat de (meeste) Joden zich vijandig opstelden tegenover Jezus ondanks Zijn blijde boodschap, geeft de Schrift nergens weer tentijde van de arrestatie. Het volk haatte Jezus niet! ,maar het liep weg met de vrijheidsheld Barabbas. Het bood Pilatus een gunstige gelegenheid aan, om te voorkomen dat Joodse terroristen de dood van hun Barabbas zullen willen wreken. De gehate overpriesters hadden dus ook van deze kant te vrezen dat het tijdens de feestdagen tot een oproer zou komen!
Toon meer reacties (4)