Ds. A. A. F. van de Weg
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

17 juni 2021 door Jeffrey Schipper

HHK-predikant wijst op schaduwzijde online diensten: "De preek wordt een 'take away' voor kerkgangers"

“Sommige mensen schakelen tijdens een online kerkdienst later in. Alsof de dienst bij de preek pas echt begint. Een soort ‘take away’ voor kerkgangers”, merkt ds. A. A. F. van de Weg op. Volgens de hersteld hervormde predikant uit Apeldoorn zouden digitale diensten nooit fysieke kerkdiensten kunnen vervangen. Aan de hand van zijn boek ‘Daarom ga ik naar de kerk’ roept Van de Weg christenen op om ook na corona naar de kerk te blijven komen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek van ds. A. A. F. van de Weg te bestellen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Een interessant gesprek. Zelf ben ik groot voorstander van fysieke diensten. Samen zijn we het Lichaam van Christus. De hand en de voet kunnen niet zonder elkaar. Om meerdere redenen is het goed elkaar regelmatig fysiek te ontmoeten. Aan de andere kant biedt digitale diensten wel een platform aan mensen die anders mogelijk (nog) niet naar de kerk gaan, of aan mensen die niet naar de kerk kunnen gaan om wat voorreden dan ook. Ik zie de digitale diensten niet als vervanging maar als een extra kanaal voor het verspreiden van het evangelie.
K
Een prima analyse, maar één kleine kanttekening: de tabernakel en later de tempel was daadwerkelijk Gods huis te midden van het volk Israël. De kerk is dat uiteraard niet.
In onze gemeente is mede tgv de online diensten een stroom van online Alpha cursussen gestart met een zeer gezegende opbrengst van (her)nieuw(d)e gelovigen. Ieder is onderweg in de fase van zijn of haar leven. Laten we God vragen een ieder te zegenen die Hem zoekt, op welke manier dan ook...
Toon meer reacties (1)