Arjan Lock
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

11 juni 2021 door Arjan Lock, EO Visie

Wat gebeurt er met Blauw Bloed?

U hebt het waarschijnlijk al gelezen in de krant: ook de EO krijgt te maken met het schrappen van programma’s. Titels die genoemd worden, zijn Blauw Bloed en Typisch. 

Om maar met de deur in huis te vallen: er gaan inderdaad programma’s verdwijnen. Daar zijn drie redenen voor: geldtekort bij de publieke omroep, omroepen die groeien van aspirant-omroep naar volwaardige omroep, en meer aandacht en geld naar ‘on demand’ kijken (NPO Start). 

Het zijn keuzes waar de omroepen overigens achter staan. Want bezuinigen is nodig om je huishoudboekje op orde te hebben, en investeren in de toekomst vindt iedereen nodig. Zeker als we jonge mensen willen blijven bereiken. Maar veel omroepen balen van de concrete keuzes die de NPO vervolgens maakt. Dat geldt ook voor de EO als het gaat om Blauw Bloed en Typisch. 

We zijn daarom in gesprek met de NPO, waarbij we als EO duidelijk aangeven dat onze missie vooropstaat en dat we niet willen inleveren als het gaat om het onderscheidende karakter van de EO. Daarbij benadrukken we dat we een thema als royalty heel belangrijk vinden. Dat heeft te maken met onze verbondenheid met het Koninklijk Huis en met onze deskundigheid op dat vlak. Maar natuurlijk ook omdat we weten dat voor veel mensen in ons achterland het Koninklijk Huis van waarde is. Kortom: dat Typisch en Blauw Bloed bij NPO 2 gaan verdwijnen, is zo goed als zeker. Maar ik sluit niet uit dat we het thema royalty zullen kunnen behouden en ergens anders op televisie en online een plek kunnen geven. 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

Persoonlijk hoop ik dat ze alle programma's bij de EO stoppen en dat ze back to basics gaan waartoe destijds de EO voor bestemd was, niet om kijkcijfers te scoren maar om het Evangelie = de Blijde Boodschap te brengen in iedere huiskamer. Ik denk niet dat ik het zal meemaken want heb de tv al jaren gelee uit huis gedaan omdat het algemeen de leugen propagandeerd!!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen