Ds. Erik Bakker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

11 juni 2021 door Ds. Erik Bakker

Een vraag aan oversekste christenen: durf je te leven vanuit een ander Koninkrijk?

Al geruime tijd volg ik alle discussies in de christelijke media. Wat me vooral opvalt is dat we mensen steeds meer indelen in gender gerelateerde afkortingen. De afkortingenlijst is ondertussen zo lang geworden dat we misschien beter het hele alfabet kunnen noteren, dan slaan we in ieder geval niemand over.

Discussie, schandalen, rechtszaken, gekwetste groepen… heel vaak gaat het over onderwerpen die raken aan seksualiteit en/of daaraan gekoppelde identiteit. Ik vraag me vaak af waarom we daar ook op het kerkelijk erf zo vaak mee bezig zijn? Hebben we het hier zo vaak over omdat we vinden dat we altijd moeten reageren op alles wat er in de maatschappij leeft? Zijn we zo verslaafd aan politiek-correcte goedkeuring dat we vinden hier ook een mening over te moeten hebben? Zijn we zo bezig met seksualiteit dat dit het hoofdonderwerp van ons leven is geworden? Of is ons evangelie zo gekrompen dat we alleen nog maar over seks en seksualiteit kunnen praten en die teksten uit de Bijbel isoleren?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Erik Bakker
- Begin door te doen wat nodig is, daarna wat mogelijk is, en plotseling doe je het onmogelijke
Meer over Erik Bakker »

Reacties

Dit! En dan niet uit eigen kracht, maar wonderbaarlijk geleid door de Heilige Geest. Hij reinigt en heiligt en maakt ons heel. Als het goed is, Zijn wij wel in deze wereld, maar niet ervan. Laten we ons niet verbazen over en irriteren aan alles wat in de wereld gebeurt, maar op onze knieën gaan en de Vader bidden om genade, wijsheid, liefde, bescherming en alles wat de Geest ons ingeeft te bidden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen