Ds. M. van Reenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

09 juni 2021 door Ds. M. van Reenen

Op overheidsbeleid mag een christen kritisch zijn (ook in coronatijd)

Als christen vind ik het belangrijk om te zien naar je naaste en zuinig te zijn op Gods schepping. Dat komt mooi uit, want dat doet het goed in onze tijd? Coronabeleid is er uit naastenliefde en klimaatbeleid past bij rentmeesterschap, toch? Makkelijk zat, een christen is vóór! Maar nu heb ik dus een probleem. Want ik maak me zorgen over het coronabeleid en krijg kromme tenen van het klimaatbeleid.

Misschien klopt er dan bij mij iets niet. Toch houd ik het gevoel, dat er juist in het overheidsbeleid iets niet klopt. Op naastenliefde en scheppingszorg mag je niet bezuinigen, maar op overheidsbeleid mag een christen kritisch zijn. Nee, niet negatief: een christen is geen moppermot. Niet ongehoorzaam: een christen is geen opstandeling. Niet liefdeloos: een christen schrijft mensen niet af. Maar wel kritisch dus, tegendraads. Want er klopt iets niet. Waarom niet?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Ds. M. van Reenen
- Wel of niet vaccineren: wat zou Jezus hebben aangeraden?
- LHBT: een fout etiket waarmee niemand is geholpen
- Onze westerse wereld lijkt meer op de nazi’s dan we denken
- Olie: het beste middel tegen een uiteenvallende kerk
- Christenvervolging: eigen schuld, dikke bult?
Meer over Ds. M. van Reenen »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Goeie column die hout snijdt, zoals we van ds. van Reenen gewend zijn! Onze overheid lijdt al heel lang aan tunnelvisie en voert domweg de globalistische agenda uit. Maar door de zogenaamde en gecreëerde crisissen (o.a. corona en klimaat) wordt dit pas echt goed duidelijk / zichtbaar!
C
Hartelijk bedankt voor deze nuchtere en heldere analyse!
K
De politiek gaat zich niet bekeren tot God. De politiek is niet meer dan een exponent van het volk. En hoewel hier minder extreem, het beleid zwabbert, al naar gelang wie er aan de macht is. De VVD is voor een kleine (en vooral goedkope) overheid, met als keerzijde dat we niet gesteld staan in crisistijden. Dat de zorg is uitgekleed, is uiteindelijk iets wat we als maatschappij zelf gewild hebben. Maar het is wellicht ook iets waar we als christenen kunnen bijdragen in de maatschappij. Waar de overheid het laat liggen, moeten wij in actie komen