Jeffrey Schipper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 juni 2021 door Jeffrey Schipper

Deze 5 christenen verdienen de Nobelprijs voor Gezond Verstand

Er was een tijd dat je werd verketterd als je de strenge coronamaatregelen bekritiseerde. Nuchtere critici werden op één lijn geplaatst met wappies die soms zelfs het bestaan van corona ontkennen. Dankzij de aanstaande versoepelingen en het toenemend aantal vaccinaties lijkt er licht aan het einde van de coronatunnel. Een mooi moment om vijf christenen te nomineren voor de christelijke editie van de ‘Nobelprijs voor Gezond Verstand’.

1. Anne Borkent
Pastor Anne Borkent (rechts op de foto) was in de beginfase van de coronacrisis één van de weinige christenen die publiekelijk wees op de schaduwzijden van de strenge coronamaatregelen. Tijdens dit vredelievende protest in Arnhem wees hij op de duizenden mensen die in psychische en mentale problemen terecht zijn gekomen. “God heeft de mens gemaakt als drie-eenheid: geest, ziel en lichaam. Drie in één. We roepen de overheid op om zich niet alleen te laten sturen door virologen, die vooral gericht zijn op het lichaam, maar om een breed managementteam om advies te vragen”, zei hij destijds.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Anne Borkent wijst op eenzijdige benadering coronacrisis: "Minister De Jonge zet mensen op het verkeerde been"
- Kees van der Staaij waarschuwt voor "blinde paniek" na toename coronabesmettingen
- Is vaccineren een gebaar van naastenliefde? Drie christenen geven antwoord
- Wat betekenen de coronaversoepelingen voor kerkgangers?
- Nieuw advies CIO: Meer kerkgangers welkom en zingen in de kerk
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Heerlijk nuchter en o zo waar!
J
Goed initiatief! Maar mag er nog een kandidaat bij? Namelijk de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie (BPOC). Zij interviewen burgers uit alle lagen van de bevolking over de impact van het coronabeleid. Ook durft de BPOC op te treden tegen de overheid inzake gevoelige zaken qua coronabeleid. Het is al intriest en ondemocratisch dat de BPOC bínnen het Parlement geen ruimte krijgt. Daarom verdient deze club de Nobelprijs voor Gezond Verstand, Moed en Integriteit.

Zie bpoc2020.nl
P
Reactie op Kees: Gezond verstand niet bijbels? Vreemde uitspraak.

Naastenliefde is beslist heel belangrijk. Maar daar ging dit artikel niet over. Dus je commentaar is niet relevant voor dit artikel.
Toon meer reacties (19)