Regenboogvlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 juni 2021 door Redactie

Kamer wacht niet op kabinet en schrijft zelf wet tegen 'homogenezing'

Vorige week maakten demissionair ministers Hugo de Jonge en Ferd Grapperhaus bekend dat therapie om seksuele gerichtheid te veranderen voorlopig niet wordt verboden in Nederland. Hoewel er al lang geleden een motie hierover werd aangenomen in de Tweede Kamer, wil men eerst nieuw onderzoek afwachten. De Tweede Kamer is niet van plan hier op te wachten en gaat nu zelf een wet maken tegen ’homogenezing’.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

S
Men heeft haast met het strafbaar stellen van een christelijke overtuiging. Gaat het ook verboden worden als een volwassene volkomen vrijwillig zo'n traject in zou willen gaan?
G
Die komt hoofdzakelijk voort uit haat tegen de laatste resten van het idee dat niet de mens, maar God uiteindelijk de beschikking over ons leven heeft. Want waarom kan nu uitgerekend zo'n kwestie niet even een half jaar wachten tot het onvermijdelijk meest 'progressieve' kabinet ooit is geïnstalleerd? Hoe dan ook buitengewoon verdrietig voor alle mensen die moeite hebben met hun homoseksuele gevoelens en daar op een veilige manier over 'uit de kast' willen komen... Keuzevrijheid wordt altijd verafgood, maar is hierin kennelijk geen optie meer.
S
Zelfs de individuele keuzevrijheid van mensen hoe om te gaan met eigen homoseksuele gevoelens lijkt niet te worden gehonoreerd. Dus straks bepaald de overheid wettelijk wat iemands identiteit moet zijn op basis van gevoelens? Krijgen mensen nog de ruimte om hun gevoelens te rijmen met hun geloof en hoe kijkt men dan bijvoorbeeld aan tegen de laatste wetenschappelijke inzichten dat naar de aard van seksuele oriëntatie: https://www.nature.com/articles/d41586-019-02585-6

Toon meer reacties (14)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen