Tweede Kamer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 juni 2021 door Redactie

CU en SGP willen dat wet om kerken te kunnen sluiten wordt ingetrokken

Donderdag vond opnieuw een debat plaats in de Tweede Kamer omtrent de ontwikkelingen rondom de coronacrisis. Daarin pleitte Mirjam Bikker (CU) ervoor om het wetsvoorstel waarmee een burgemeester in staat is onder meer een kerk te sluiten wanneer er sprake is van een corona-uitbaak voorlopig te laten rusten.

Eerder werd er door verschillende moties om de wet gevraagd waarmee een burgemeester de mogelijkheid krijgt om een gebouw per direct voor tien dagen te sluiten wanneer er sprake is van een uitbraak van het coronavirus. In eerste instantie werd er in het wetsvoorstel een uitzondering gemaakt voor religieuze gebouwen. Later werd die uitzondering ingetrokken. De wet is nog in de maak, maar Bikker vindt het niet meer nodig: ”Met het huidige beeld zie ik eerlijk gezegd geen noodzaak meer om hier onze energie aan te geven. Gezien de proportionaliteit die ontbreekt, zou ik het kabinet willen vragen en aanmoedigen om de energie niet meer in dit wetsvoorstel te steken.” Ook SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij vroeg zich af of het behandelen van de wet nog nodig is.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De kerken zijn eeuwenlang een toevluchtsoord geweest waar de overheid zijn handen niet naar uit mocht steken. Bijv als er een dienst gaande was en een dief of moordenaar zich verschool in de kerk mocht en mag nog steeds niet de politie naar binnen om die persoon op te pakken.

De kerk is en was zoals in de vrijsteden in de bijbel een veilige haven. Dat moet het blijven. Je kunt een kerk niet vergelijken met een theater of voetbalveld!

Door deze wet er door te drukken wordt de vrijheid van Godsdienst aangetast en om zeep geholpen.
De kerk weet echt hun eigen verantwoordelijkheid wel. Ook met een uitbraak van corona.

Hoeveel uitbraken zijn er geweest in de kerken? Mi. niet 1.

Dit is weer een truc van de boze. Ziet iemand dit nog wel??

De grote uitbraak kwam door carnavals en vakanties, wereldse zaken dus.

Men dacht dat het een ver van onze bedshow was, maar helaas....

Zoveel leed en rouw ineens ook in ons land.

De kerken volgden de regels keurig op en luisterden ook nu nog naar het CIO dus is het onzinnig om deze wet er door te drukken. Weer een voorbeeld van satan.