David van der Meulen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

12 juli 2021 door Nienke Alblas

David van der Meulen ontmoet als dominee rijke Amsterdammers: "God is voor hen een gepasseerd station"

Geloven in Amsterdam-Zuid. Dat klinkt voor veel mensen die bekend zijn met Amsterdam niet als een hele logische combinatie. Het lijkt op de Zuidas vooral te draaien om geld, en niet om God. Toch was juist dit de plek waartoe ds. David van der Meulen (35) zich toe geroepen voelde om geloof te zaaien onder jongvolwassenen. "De grond is zo hard dat je je soms afvraagt of je ooit geloof tegen gaat komen", aldus de millennialdominee.

Als missionair predikant startte David van der Meulen het initiatief Licht Oud Zuid, waar hij op een bijzondere manier mensen probeert te bereiken met de liefde van Jezus Christus. In Oud-Zuid spreekt hij vooral veel met millennials, waar hij de bijnaam 'millennialdominee' aan overhoudt, al noemen de meeste mensen 'gewoon' David.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Mail David van der Meulen voor meer informatie over zijn boek 'De Voorhof'

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Mooi en goed werk van David van der Meulen. Veel zegen toe gebeden. Dat er veel gezaaid mag worden. maar ook oogst.
J
Veelbelovend concept, die voorhof als mixed zone. Mooie visie ook op oogst; wel wat begrijpelijke abstracte moed der wanhoop. Daar op Zuid zit toch ook De Nieuwe Poort met Ruben van Zwieten? Gerko Tempelman? Tim Vreugdenhil? Goed gezelschap in elk geval.
"Modern evangeliseren": Niet mensen het Evangelie uitleggen in de hoop dat het hun aanspreekt, maar je richten op kwesties die hun aanspreken als voertuig voor het Evangelie. Het vraagt wel kennis en inzicht in Gods woord om het toe te kunnen passen op de verschillende maatschappelijke terreinen die je hierbij tegenkomt.