Rien van der Maas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

04 juni 2021 door Jeffrey Schipper

Rien leerde leven vanuit het nieuwe Jeruzalem: "Ik wist nooit wat ik met Openbaring aan moest"

“Alles wat je ervaart aan contact met Jezus hier op aarde, hoe klein ook, noem ik een nieuwe-Jeruzalem-ervaring”, zegt Rien van der Maas. Lange tijd wist hij niet wat hij met het laatste Bijbelboek Openbaring aan moest. Tijdens zijn ontdekkingstocht eerde hij stap voor stap inzien dat het nieuwe Jeruzalem veel meer invloed op het dagelijks leven heeft dan veel christenen denken. In zijn nieuwe boek Leven vanuit het nieuwe Jeruzalem legt hij uit wat het nieuwe Jeruzalem met het leven hier en nu te maken heeft en deelt hij persoonlijke ontdekkingen.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek van Rien van der Maas te bestellen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Het nieuwe Jerusalem als een geestelijk gebeuren, snap ik niet helemaal. Getuige Jezus opstanding zullen we op de nieuwe aarde net zo lijfelijk zijn, als we nu zijn, maar dan zonder gebreken. Ik denk dat het nieuwe Jerusalem straks daadwerkelijk een nieuwe stad is op een nieuwe aarde.
Als je gedoopt bent in de geest van God, ben je zijn woning. Als je veel van deze geestelijke woningen waarin God woont, samenvoegt krijg je een geestelijke stad: het nieuwe (hemelse of geestelijke) Jeruzalem. Dat deze stad vanuit de hemel neerdaalt wil zeggen dat zichtbaar en tastbaar wordt dat God in je woont, net als bij Jezus Christus het geval was. De schepping wacht met reikhalzend verlangen op deze zonen van God.

Je ziet, het is beeldspraak, zoals het hele boek Openbaring trouwens vanuit geestelijk perspectief verklaard moet worden.
H
Het Nieuwe Jeruzalem is uit de hemel neergedaald? Dan heb ik waarschijnlijk gemist dat de Nieuwe Aarde en Het Nieuwe Jeruzalem uit de hemel neerdaalden nadat deze zondige aarde, die overgeleverd is aan de satan is vernietigd....Het lijkt er op alsof er weer een nieuwe theologie wordt ontwikkeld gebaseerd op gevoelens van het arglistige hart, in plaats van op het Eeuwige Woord van God.
Toon meer reacties (2)