Marten IJmker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

07 juni 2021 door Patrick Goede

Marten IJmker woont met zijn gezin in een klooster: "Er is hier een andere levenssnelheid"

Marten IJmker is directeur van Klooster Nieuw Sion, vlakbij Deventer, middenin de natuur. Samen met zijn vrouw en kinderen is Marten onderdeel van de oecumenische woongemeenschap. Eerder was hij op de Wallen in Amsterdam betrokken bij een stadsklooster en Marten legt aan CIP.nl uit wat er zo mooi is aan het kloosterleven. “Doorgaans is er hier meer ruimte, tijd en aandacht voor elkaar. Het is een andere levenssnelheid.”

Klooster Nieuw Sion, in het buitengebied bij Deventer, startte vijf jaar geleden na het vertrek van de monniken uit wat toen nog Abdij Sion heette. Gelovigen van allerlei kerkelijke achtergronden vormen hier nu een oecumenische woon- en werkgemeenschap die een gastvrije plek wil bieden aan gelovigen en zoekers die dichter bij zichzelf, God of de natuur willen komen. Er is een gastenhuis, een koffieschenkerij, in de zomer een Kloostercamping en het hele jaar door een programma met retraites en workshops. De dagelijkse getijdengebeden nemen een centrale plek in. 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier voor meer informatie over de kortingsactie en om te reserveren

Reacties

a
Vraag “Ja, heel veel. Wat is trouwens een niet-gelovige? Is dat iemand die niet naar de kerk gaat? " Je krijgt geen antwoord op deze vraag. Schuilt het antwoord soms in de vraag?

In ieder geval ze zijn harstikke christelijk.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen