Ds. M. van Reenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

31 mei 2021 door Jeffrey Schipper

Ds. Van Reenen wijst op geestelijke crisis: "Corona wordt bestreden alsof God er niet is"

“Op persoonlijk vlak zorgt de coronacrisis soms voor meer geestelijk besef. Toch geldt overall, dat in deze tijd God in ons land nog verder uit beeld verdwijnt. De crisis wordt bestreden alsof er geen God is.” Ds. M. van Reenen ziet dat mensen in ons land zo vol zijn van menselijke maatregelen, dat “Gods roepstem dreigt te versmoren”. In zijn nieuwe boek ‘Méér dan corona’ wijst de hersteld hervormde predikant uit Oldebroek op een geestelijke crisis die door corona wordt blootgelegd.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek van ds. M. van Reenen te bestellen

Reacties

F
Een goed stuk. Misschien is het geen oordeel , maar wel een wakker schudden van de mensheid. God wordt in onze maatschappij naar de achtergrond gedrongen. Over God mag je niet meer praten. Maar ook deze ,toch ernstige Corona pandemie, schudt de mens nog totaal niet wakker.Ik maak mij daar best wel zorgen over!
M
Geachte heer Van der Vliet, beste Kees,Prima vragen, waarvoor ik alleen maar door kan verwijzen naar het boek zelf. Daar ga ik ook in op de verhouding van Oude en Nieuwe Testament en op de blinde man die u noemt. In dit interview ga ik er inderdaad aan voorbij, omdat je niet alles in kort bestek kunt zeggen. Maar wees gerust dat ik dat in dit boek dus niet doe (dat zou ik predikant-onwaardig vinden). Gezien uw kritische wijze van meelezen telkens, ben ik benieuwd naar uw reactie op het gehele boek!Vriendelijke groet,M. van Reenen

G
@Kees van der Vliet,

Als een volk of persoon God verlaat, zal er naar de mate van verlating, ruimte komen voor de macht van satan en zijn demonen, en minder zegen de groep mensen of het individu kunnen bereiken. In de christelijke wereld wordt vaak niet stil gestaan bij de greep die de duivel heeft op deze wereld. Ga je weg uit de zegen van God, dan zal die plaats maken voor de werken van satan. Daarbij is het zo dat Gods genade wel gebruik kan maken van de ellende die er uit ontstaat. Op die manier kan je ook o.a. de holocaust een plek geven.
Toon meer reacties (20)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen