Opperrabbijn Jacobs
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

27 mei 2021 door Opperrabbijn Jacobs

Opperrabbijn Jacobs emotioneel: Ik laat mij niet verdrijven uit Europa

Dagelijks ontvang ik in mijn e-mailbox steunbetuigingen als deze: “Bij deze wil ik u veel sterkte en wijsheid wensen vanwege de Jodenhaat die door geheel Europa raast. Het begon al in de 3e eeuw toen de kerkvaders het beleid veranderden door de Joden buiten te sluiten. Leugens die ze toen verzonnen, doen nog steeds de ronde. Mijn hart huilt, en ik bid voor U en alle Joden, dat de Heer u allen zal beschermen.”

Het had vandaag eigenlijk een gewone dag zullen worden. Van 9:00 – 11:00 uur mijn jaarlijkse gastcollege aan de Theologische Universiteit Apeldoorn waar ik fysiek aanwezig kon zijn, daarna een bezoek aan een ernstig zieke vrouw in het ziekenhuis te Ede die nog niet weet hoe ziek ze is, huiswaarts om e-mails te beantwoorden, een online vergadering over sjechieta (koosjer slachten) met een commissionair van de Europese Unie, een pastoraal gesprek bij mij thuis, ticket geboekt naar de USA voor de bar mitswa van een kleinzoon en dan nog wat klusjes om de dag dan te eindigen met een fikse wandeling met een goede vriend en vervolgens, als een soort rituele dagsluiting, ‘het dagboek’.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Dagboek van een Opperrabbijn in coronatijd
- Onverwachte inval van Handhavers - Dagboek van een opperrabbijn
- Waarom zwijgen anti-racisten over slavinnen in Nederland? - Dagboek van een opperrabbijn
- Hoe Bep in het voorportaal van de hel op bijzondere wijze ontsnapte aan deportatie
- Reprimande van ministerie voor Nederlandse consul die duizenden Joden redde - Dagboek van een opperrabbijn
- Columnist in RD schrijft demoniserende verhalen - dagboek van een opperrabbijn
Meer over Dagboek van een Opperrabbijn in coronatijd »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat een land, wat een tijd! Iedere generatie komt de geest van Amelek opnieuw het toneel op om het joodse volk uit te roeien.

De enige troost die ik vind, lieve Rabbijn Jacobs, is dat uw verlosser niet slaapt of sluimert. (Ps 121:1-4) Dat Hij het u zal geven in de slaap, vrede en vertrouwen.
J
Wij bidden voor de Joden in Europa en in NL. Ook bidden we voor Jodenhaters. Die bevinden zich ook onder onze politici. Ook daarom holt het geestelijk hard achteruit in ons land.

Ik was in Den Haag, heb U gezien. Wat een geweldige speech! Niemand kan spreken als U. Recht uit uw hart, het onrecht dat Israel wordt aangedaan, de woede over onze laffe politici.Het was ook de pijn in uw hart over uw land en volk. Wij stonden daar als christenen, voor Israel, voor Joden en voor U. Rabijn Jacobs, want uw land is mijn land, uw volk is mijn volk en uw God is mijn God. Wij waren daar en wij zijn allen met U verbonden, de tranen delen wij in onze harten en in onze gebeden zijn wij altijd bij elkaar.
Toon meer reacties (1)