Jeroen Koornstra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

26 mei 2021 door Jeroen Koornstra

Het einde van de eindtijd: hoe zit het met de grote verdrukking?

Als over ‘de opname van de Gemeente’ wordt gesproken is dat onlosmakelijk verbonden met ‘de grote verdrukking’. Deze door Jezus beloofde verdrukking is tijdsbepalend en een indrukwekkend onderdeel van de laatste dingen die gebeuren moesten.

Er zijn geen twee maar drie scenario’s van de opname waar men over verdeeld is. Behalve de vóór en ná, zijn er ook mensen die halverwege de grote verdrukking opgenomen denken te worden. Voor de volledigheid: dat zijn de mid-trib’ers.
Ik ben blij te lezen dat Willem Ouweneel door de jaren heen zijn aangeleerde theorie heeft losgelaten, en tot de conclusie gekomen is dat de opname gelijk valt met wat de Bijbel ‘de komst’ van Christus noemt, en geen ruimte biedt voor twee parousia’s. Daar zijn we het dus over eens.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

B
Citaat: "Dit betekent niet dat alles wat Willem schrijft zomaar voor zoete koek aan te nemen is." Dat is zeker ook van toepassing op alles wat Jeroen Koornsta te melden heeft!
P
Het evangelie van Matheus is gericht aan het volk Israël, Joden die geloven maar Jezus nog niet kennen maar de Messias wel verwachten. De zielen onder het altaar zijn diegene die in Jezus zijn gaan geloven na de opname van de gemeente die omgekomen zijn in de grote verdrukking.

Duidelijk mag zijn dat de gemeente is opgenomen na Openb.4:1 want dan is het rijk van de antichrist aangebroken. De antichrist kan niet komen als de Heilige Geest dus de gemeente vervuld van de Heilig Geest nog op aarde is.
J
Ik ben zo blij dat Jezus zelf zegt: "In het huis van mijn Vader zijn vele woningen... Ik ga heen om u plaats te bereiden; en wanneer Ik heengegaan ben en u plaats bereid heb, kom Ik weer en zal u tot Mij nemen, opdat ook u zijn mag, waar Ik ben." Ik zie uit naar die plaats die Hij voor ons bereid heeft bij Zijn Vader. Dit vers spreekt volgens mij over een opname, zodat we bij Hem zullen zijn in het huis van Zijn Vader. En niet over een situatie dat Hij terug zal komen en hier op aarde zal zijn. Dat is nl. een ander (later) moment (Zach.14:4-5).
Toon meer reacties (10)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen