David de Vos, bij zijn preek op Opwekking
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 mei 2021 door Geerten van Breugel

David de Vos legt uit waarom God door ons heen wonderen doet: "We zijn gewone mensen, met een buitengewone God"

Tot hoever reikt de kracht in de naam van Jezus? Zijn wonderen niet allemaal verklaarbaar en kunnen ze in de wereld niet hetzelfde? In de gebeds- en genezingsdienst van de Pinksterconferentie van Opwekking sprak voorganger David de Vos over Gods kracht in ons: “Er is een grens aan de kracht van mensen. De Naam boven alle namen is de eindautoriteit.”

“Een jager had een nieuwe jachthond nodig, een hond die de neergeschoten dieren voor hem ophaalde”, trapt de oprichter van Go and Tell zijn preek met een anekdote af. “Hij ging naar de dierenwinkel en vertelde dat hij een jachthond zocht. “Ik heb een speciale, maar ook een dure hond voor je”, zei de verkoper. “Een bijzondere hond. Als je hem koopt, weet je waarom.” De man kocht de hond en nam hem voor de eerste keer de boot in, mee met het jagen. Hij schoot een eend uit de lucht en gaf de hond de opdracht dat hij de eend op moest halen. De hond stapte uit de boot, liep over het water, pakte het eendje op en liep weer terug naar de boot. De man kon zijn ogen niet geloven. Puur toeval, dacht hij. Bij de volgende neergeschoten eend gaf de man nogmaals zijn hond de opdracht om deze op te halen, waarna precies hetzelfde gebeurde.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Opwekking 2021
- Jan Pool heeft een boodschap voor wantrouwende christenen in coronatijd
- Henk Stoorvogel deelt krachtige boodschap: "We hoeven ons niet op te werken naar de hemel"
- Joseph Dimitrov genas terwijl hij uitbehandeld was: "Er is kracht in de naam van Jezus"
- Ruben Flach daagt christenen uit: "Geloven we nog in de kracht van Jezus?"
- Mark Stoorvogel stelt christenen een confronterende vraag: "Hoe fel schijnt jouw licht?"
Meer over Opwekking 2021 »

Reacties

Dit kwam ik tegen op internet: SLIPSTREAM, een gebied van lage druk achter een Formule 1 wagen, gecreëerd door luchtstromen. Het rijden in een slipstream van een Formule 1 wagen zorgt voor een aanzuiging omdat de luchtstroom voor de wagen dan wegvalt. Deze techniek wordt gebruikt om F1 wagens in te halen. Metaforisch mag je zeggen dat het volgen van Jezus in Zijn slipstream, een katalyserende werking heeft in ons geloofsleven. In Zijn nabijheid mag je wonderen verwachten. Dank je David.
C
Mooi artikel/Preek !! David raakt als een van de weinigen de overeenkomsten van "evangelisten" en mentalisten. De scheidslijn tussen acties binnen en buiten het koninkrijk is soms heel dun. En zou niet moeten worden overschreden. Zou het niet mooi zijn als dit aspect nog eens (door David de Vos?) verder wordt uitgewerkt in een CIP artikel, ter lering aan ons allen?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen