Gilbert Thera
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 mei 2021 door Patrick Goede

Gilbert Thera: "De Heilige Geest is niet in stenen platen gegrift, maar in mensenharten"

Gilbert Thera is op deze Eerste Pinksterdag dieper ingegaan op de Pinksterboodschap. Juist voor de mensen die het verhaal al kennen wilde Thera in een seminar van de pinksterconferentie van Opwekking de boodschap nog persoonlijker te maken. "De Heilige Geest wordt niet in stenen platen gegrift, maar in de harten van mensen".

Thera begint zijn verhaal door te benadrukken hoe onwaarschijnlijk de komst van de Heilige Geest was op dat moment. “Petrus gaf de preek van zijn leven. Het was dezelfde Petrus die Jezus zeven weken daarvoor nog verloochend had.” Dan pakt hij de Bijbel erbij: “We lezen in 2 Korinthe 3 vers 3: ‘Men kan zien dat u een brief van Christus bent, die door ons geschreven is, niet een brief met pen en inkt geschreven of in steen gebeiteld, maar een brief die door de Heilige Geest in harten van mensen gegrift is’. Misschien is dit niet een tekst die je gelijk verwacht had, eerder een tekst uit Handelingen, of een tekst waarin Jezus zegt dat Hij de Trooster zal sturen. Maar wat ik zo geweldig vind aan deze tekst is dat hier staat waar het echt om gaat. De Heilige Geest wordt niet in stenen platen gegrift, maar in de harten van mensen.”

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Opwekking 2021
- Jan Pool heeft een boodschap voor wantrouwende christenen in coronatijd
- Henk Stoorvogel deelt krachtige boodschap: "We hoeven ons niet op te werken naar de hemel"
- Joseph Dimitrov genas terwijl hij uitbehandeld was: "Er is kracht in de naam van Jezus"
- Ruben Flach daagt christenen uit: "Geloven we nog in de kracht van Jezus?"
- Mark Stoorvogel stelt christenen een confronterende vraag: "Hoe fel schijnt jouw licht?"
Meer over Opwekking 2021 »

Reacties

Dank je Thera voor deze mooie en bemoedigende getuigenis. Ik bid jullie Gods zegen toe.
Blijft jammer om te zien dat de Geest en de Wet altijd tegen elkaar uitgespeeld wordt: "Bij de wet valt er altijd iemand buiten de boot. De wet is star en laat zien dat wij tekortschieten. De wet is niet inclusief en sluit altijd iemand buiten. "

Het lijkt nu net of God een foutje heeft gemaakt met de wet (is natuurlijk niet zo!) maar de Geest dat oplost, terwijl ik altijd heb geleerd dat de Geest niet tegen het Woord ingaat. Lijkt mij een beetje teveel van de tijdgeest en van het humanisme, in plaats van Gods Woord zelf.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen