Piet van Midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

21 mei 2021 door Piet van Midden

Pinksteren 2021

Kerst speelt midden in de nacht, Pasen heel vroeg in de morgen, als het nog nauwelijks licht is, Pinksteren krijgt zelfs een concrete tijd mee: 9.00 uur in de morgen. De feesten gaan van de nacht naar het licht. Bij elkaar is het een climax, maar wordt dat ook zo beleefd? Nauwelijks, vrees ik. Pinksteren 2021 levert vooral een geweldige spraakverwarring op. De kerk als Babel. Ooit spraken we in de kerk één taal, of in elk geval konden de welwillende gemeenteleden elkaar verstaan. Op concilies werd geformuleerd wat we eigenlijk geloven. Maar de geloofsbelijdenis van Nicea is de belijdenis van Ikea geworden. Ieder zingt zijn eigen wijs en tjilpt op Twitter.

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- De HBO-pastor: enige bescheidenheid zou dominees sieren
- Genderneutraal taalgebruik interesseert niemand buiten de Randstad
- Ik vroeg allerlei mensen wat ze in coronatijd hebben gemist in de kerkdienst
- Ondanks Jodenhaat en kerkelijk gepruttel in de marge is Gods koninkrijk nabij
- De oproep van vijf PKN-dominees bestaat uit een waslijst van frustraties
Meer over Piet van Midden »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

B
Het is heel duidelijk in dit verhaal wat het Pinksterfeest niet is, maar er is zoveel meer te vertellen over wat het wel is! Heeft de uitstorting van de Geest op alle 'vlees' ook nog wat te betekenen vandaag? Zo lang dat niet gepredikt en dus niet gehoord wordt, zal de onvrede hoogtij vieren. Jammer!
a
"In een aantal Amsterdamse buurten vind je posters die Israël beschuldigen van babymoord. En daaraan de oproep toegevoegd: Free Palestine. ' Het verhaal van Kain en Abel is nog steeds actueel. De zonde heerst over alle mensen tot heden. Ook dit verhaal roept tot inkeer Als zo lief heeft God deze wereld gehad opdat een iedere die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. God, onze Vader maakt een nieuw begint voor elke mens die Zijn gave wil ontvangen.