Jos Strengholt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 mei 2021 door Patrick Goede

Jos Strengholt is kritisch op Israël: "Ze hebben zichzelf in de voet geschoten"

De Anglicaanse priester Jos Strengholt is kritisch op de Israëlische regering. CIP sprak de man die 14 jaar lang in Egypte woonde en meermaals Israël en de conflictgebieden bezocht. Strengholt: "Israël heeft Oost-Jeruzalem geannexeerd en neemt steeds grotere delen van de Westbank in."

Strengholt vervolgt: "Het is in Israëls voordeel om net te doen alsof Gaza en de Westbank niets met elkaar te maken hebben. Nu kunnen ze zeggen dat ze de Gazastrook teruggegeven hebben. Maar dat is maar een klein stukje van het land en bovendien is Gaza een soort dierentuin. Er zit een groot hek omheen en die mensen hebben geen enkele hoop op vooruitgang of verbetering." 

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reacties

J
"Volgens Strengholt zal Israël, wil het tot een vreedzame oplossing komen, een onafhankelijke Palestijnse staat moeten accepteren." Volgens mij heeft Israel dat al meerdere keren geaccepteerd, maar accepteren de Palestijnen geen onafhankelijk Israel. De Palestijnen willen helemaal geen twee-staten-oplossing. Clinton zei het al: "Ze zullen nooit een kans voorbij laten gaan om een kans voorbij te laten gaan." Keer op keer wijzen ze de uitgestoken hand van Israel en de wereld af. Er is maar 1 optie voor de Palestijnen/Arabieren: geen Israel.
Beste Jos,

98% van de Westelijke Jordaanoever is twee keer aangeboden aan de Palestijnen. Door de presidenten Barak en Olmert. Intifada en totale afwijzing van de Palestijnen.

Dan is erde drijfveer van Hamas, Islamitische Jihad en ook veel Palestijnen op Westelijke Jordaanoever: ze willen heel Israël van tot aan de Middenlandsezee. Geen vreedzame coëxistentie met Joden/Israël.

Dus Israël wil wel, maar de Islamitische ideologische is bepalend; alles is van ons.

W
Ook deze schrijver ontgaat het volledig dat de Islam als totalitaire ideologie voor geen enkele vorm van redelijkheid vatbaar is.
Toon meer reacties (15)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen