Willem Ouweneel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 mei 2021 door Willem J. Ouweneel

De bedenkelijke brief van vijf PKN-dominees aan de Palestijnen

Onder de christen-Palestijnen bestaan diverse theologen die de vervangingstheologie aanhangen en van de staat Israël niets willen weten, zoals Yohana Katanacho en Naim Ateek. Ook is er het Sabeel Instituut voor Palestijnse bevrijdingstheologie en het Kairos-document van 2009, waarin het standpunt van deze theologen wordt verwoord.

Sindsdien bestaat er ook in Nederland een theologenclub die zich tooit met de naam Kairos-Sabeel. Op 12 mei publiceerden vijf PKN-dominees - in alfabetische volgorde: Hans Baart, Bram Grandia, Jan den Hertog, Harmen Jansen en Willemien Keuning - een brief gericht aan ‘het Palestijnse volk’. Daarin schrijven zij onder andere:
‘Als kerk willen wij uw volk ons excuus aanbieden. Eeuwenlang heeft uw volk in het land dat wij “het land van Bijbel” noemen onder diverse regimes geleefd. U heeft ernstig geleden onder de beslissing van de grote westerse mogendheden in de vorige eeuw om uw land ter beschikking te stellen aan het Joodse volk, vervolgens onder de steun aan uw gewelddadige verdrijving. De staat Israël is door de kersverse VN erkend onder volkerenrechtelijke garanties voor uw volk. Maar in de afgelopen decennia zijn nog andere delen van uw land bezet en zelfs ingelijfd, werd uw bevolking gediscrimineerd, verjaagd en van levensbronnen afgesneden. Uw volk is nu versnipperd, verdeeld en verstrooid.’

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Willem Ouweneel
- Coronavirus: storm in een glas water of teken van de eindtijd?
- Waarom de coronapaniek mij beangstigt: met een kanon wordt op een mug geschoten
- De 'eindtijdkrant' van Jaap Dieleman: een klap voor fatsoenlijke bijbeluitleg
- De zondagsheiliging: wat moeten we ermee?
- De Nashvilleverklaring: wel of niet ondertekenen?
Meer over Willem Ouweneel »

Reacties

F
Een loepzuivere en historisch accurate reactie van broeder Ouweneel. Dank hiervoor.
Het kan zeker geen kwaad om dit nogmaals te onderstrepen. Kan niet genoeg herhaald worden want het antisemitische gedachtegoed wordt iedere dag erger.

Kijk alleen maar naar de tweede kamer door Silvana Simons die altijd weer een ophitsende toon aanslaat en de SP die zeer ernstig schoffeert tov Israël
C
Dank Ouweneel voor dit heldere verhaal, bedankt dat u een geluid laat horen vóór onze oudere broer!
Toon meer reacties (16)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen