Robert Plomp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

19 mei 2021 door Robert Plomp

Een populaire christelijke hobby: ruzie maken over wie het meest gelijk had

Ergens, midden in een groot dorp, stond een miniscuul klein zandbakje in een hoekje half tegen een meertje. In de zandbak zat een jongetje van 7 naast een jongetje van 5. Er was amper plaats voor beiden. Het grote kind probeerde een tuintje te maken en drukte het kleintje tegen de rand. Het kleutertje duwde en porde om meer ruimte te krijgen, het huilde en schreeuwde, maar hij was niet sterk genoeg. Af en toe gaf het ventje van 7 een harde klap terug, en volgde er een oneerlijke worsteling.

In het dorp werd schande gesproken van het gebeuren in het zandbakje. Pubers, jong-volwassenen, mensen van middelbare leeftijd, zelfs de oudsten van het dorp hadden een mening. Om de zandbak stonden een paar opgeschoten jongens klaar om de 7-jarigen goed te pakken als hij uit de zandbak zou komen. Op afstand stonden veel volwassenen de 7-jarige juist aan te moedigen. Er waren felle discussies over wiens schuld het was dat die 2 jongens elkaar niet konden luchten of zien. "De 7-jarige moet de wijste zijn!" vonden velen, "hij gebruikt absurd veel geweld tegen zo'n klein knulletje!" Andere vonden dat het kleintje telkens begon, de grootste mocht zichzelf best verdedigen. Hij is tenminste bezig nog wat te maken van de zandbak!

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Robert Plomp
- Duivelse chaos in crisistijd: ben je vredestichter of zaai je verdeeldheid?
- (S)preken in de kerk is een missie, geen goedbetaalde hobby
- Waarom ik niet meer in een middeleeuwse hel geloof
- De beschuldiging van verontruste CGK-dominees klopt niet
- Robert Plomp reageert op homovisie ds. Klaassen: 'Misbruik van Gods Woord en liefdeloosheid naar de naaste'
Meer over Robert Plomp »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
En dan hebben we ook nog zo´n plompverloren kinderverhaal met moraliserende (??) strekking!In 1959 nam de Arabische Liga resolutie 1457 aan:

´De Arabische landen zullen GEEN staatsburgerschap verlenen aan aanvragers van Palestijnse afkomst, om hun inburgering te VOORKOMEN in de gastlanden.`

Dit geldt nog STEEDS!

In 1967 nam de Arabische Liga het volgende aan:

No peace

No recognition

No negotiations with Israel!

Ook dit is nog steeds de Arabische basis houdingJ
Meneer Plomp,

GENADE

komt in het hele handboek van de `ideologie van de wreede` NIET ÈÈN keer voor

BEGRIP

voor andersdenkenden is dodelijk voor aanhangers van deze ideologie, want je voert tientallen directe opdrachten van je ´afgod´ om andersdenkende te doden NIET uit!

RUIMTE

is in overvloedige mate in de omliggende landen aanwezig

CONSTRUCTIEVE HULP

omliggende landen hebben zich verplicht (res. 1457,1959) om Palestijnen GEEN staatsburgerschap te verlenen. 70 % leeft zelfs nu nog in kampen in Libanon.

J
2015

In Gaza leven 1.700 miljonairs. Dat heeft Ahmad Assaf, een woordvoerder van de Palestijnse Fatahbeweging, gezegd op Erem News. ‘Hoewel Gaza een van de armste plekken ter wereld is, leven er 1.700 miljonairs onder de Hamasleden, die via tunnels goederen vanuit Egypte en Israël het land binnensmokkelen en woekerwinsten maken.’En ONDANKS al die absolute tegenwerking, en interne corruptie sturen wij nog periodiek MILJOENEN naar die bodemloze put.

Hoe mesjogge kun je wezen!

Maar ja, van andermans geld, is het prima uitdelen!
Toon meer reacties (3)